STANJE SIGURNOSTI / Policija odbacila optužbe suverenista: Nema zataškavanja, migranti ne kradu po kućama

Image
Foto: PU sisačko-moslavačka

Brojčani pokazatelji potvrđuju da sigurnosno stanje na tom području nije narušeno

5.3.2020.
21:02
PU sisačko-moslavačka
VOYO logo

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je u četvrtak da nije zabilježila porast prijavljenih provala u objekte povezane s migrantima. Time je odbacila tvrdnje suverenista da se hrvatski građani zbog migranata na istočnoj granici ne osjećaju sigurno, a da MUP o tome šuti.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je istaknula da od početka godine nije zabilježila porast imovinskih kaznenih djela ni povećanje prijavljenih provala u objekte uz koje bi kao potencijalne počinitelje povezivala strane državljane koji su nezakonito ušli na područje njihove policijske uprave.

Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista ustvrdio je u četvrtak da se "hrvatski građani na istočnoj granici ne osjećaju sigurno zbog migranata koji provaljuju u objekte i pljačkaju, o čemu šuti Ministarstvo unutarnjih poslova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarsko-srijemska policija naglašava da nije bilo nikakvog prikrivanja podataka o događajima i stanju sigurnosti, ističući da stanje sigurnosti na njihovu području nije narušeno i da javnost redovito izvješćuju o svim sigurnosnim događajima koji bi zanimali javnost.

Pritom su iznijeli podatke prema kojima su od početka godine na svojim stranicama objavili 24 priopćenja u kojima je sadržaj vezan uz evidentirane provale i krađe, napominjući da kriminalističkim istraživanjima nije utvrđeno da su počinitelji provala i krađa strani državljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija podsjeća kako je potkraj 2019. evidentirala nekoliko provala i krađa te neovlaštenih uporaba tuđeg vozila na području Postaje granične policije Ilok, a što je izazvalo uznemirenost dijela sugrađana. Potaknut tom činjenicom, načelnik Policijske uprave Fabijan Kapular promptno je organizirao sastanak s gradonačelnicom  Iloka i oštećenim građanima te su tom prilikom analizirani ti događaji.

Rezultat te suradnje su poduzete mjere dodatnog policijskog angažmana kao i savjetovanje građana o samozaštitnim mjerama, navodi ta policijska uprava, ističući kako brojčani pokazatelji potvrđuju da sigurnosno stanje na tom području nije narušeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo