PUŠTEN NA SLOBODU / Policija podnijela prijavu protiv splitskog kirurga: Primio je oko 3000 eura mita, a pacijent je umro

Image
Foto: Thinkstock

Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 50-godišnjak primio mito od 3000 eura

30.11.2018.
22:08
Thinkstock
VOYO logo

Liječnik splitskog KBC-a koji se dovodi u vezu sa primanjem mita, kako bi obavio operativni zahvat nad teško oboljelim muškarcem danas je uhićen, a policija je obavila pretragu njegovog stana, automobila i ambulante.

Policija je o svemu izvijestila na svojim službenim stranicama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta danas su dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom, za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje u počinjenje kaznenog djela „Primanje mita“, iz članka 293. st.2. Kaznenog zakona RH.

Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 50-godišnjak, kao odgovorna osoba, u dva navrata, 12. i 16. studenog 2018. godine, od 51-godišnje hrvatske državljanke primio mito u ukupnom iznosu od 3.000 eura, nakon čega je zauzvrat obavio radnje koje je ionako morao obaviti, vezane uz liječenje sada pokojnog 49-godišnjaka. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage prostora i stana kojeg koristi 50-godišnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv 50-godišnjaka je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podneseno posebno izviješće kao dopuna kaznene prijave, zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 293. st. 2. Kaznenog zakona RH i danas je predan pritvorskom nadzorniku. Protiv 51-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Davanje mita“ iz članka 294.st.2. Kaznenog zakona RH", stoji u policijskom priopćenju PU Splitsko - dalmatinske.

Kardiokirurg za kojeg je utvrđena sumnja za primanje mita ispitan je u USKOK-u, a kako se može doznati od njegova odvjetnika Vinka Ljubičića negirao je optužbe. USKOK je donio rješenje o pokretanju istrage protiv splitskog liječnika, ali nisu predložili određivanje istražnog zatvora. Stoga je kirurg nakon ispitivanja pušten na slobodu, piše Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo