važne informacije / Policija puna upita o putovanju u BiH, Srbiju, Crnu Goru: Pojasnili koji su uvjeti prelaska granice

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Zbog povećanog broja upita građana o uvjetima prelaska državne granice iz PU dubrovačko-neretvanske dodatno su pojasnili uvjete o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza

21.1.2021.
14:45
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog povećanog broja upita građana vezano uz uvjete prelaska državne granice PU dubrovačko-neretvanska dodatno je pojasnila uvjete prelaska.

Naime, hrvatski državljani mogu putovati u treće zemlje – BiH, Srbiju i Crnu Goru; i u tim zemljama boraviti najduže 12 sati te se vratiti u RH bez obveze negativnog PCR testa i propisane izolacije u iznimnim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iznimka koja je predviđena Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je na snazi od 14. siječnja ove godine odnosi se na osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes u Republici Hrvatskoj ili iz istih razloga putuju u treće zemlje gdje se neće zadržavati duže od 12 sati”.

Također, iz PU dubrovačko-neretvanske su rekli kako je nemoguće predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge i taksativno ih navesti. No, naglašavaju da “nužnost kao iznimka podrazumijeva isključivo nepredviđeni, neplanirani, neočekivani ili neodgodivi događaj (primjerice smrt člana obitelji, dolazak radi uzdržavanja člana obitelji za što je potrebno posjedovati dokument nadležnog tijela o uzdržavanju i sl.), ili višu silu na koju se nije moglo utjecati (npr. elementarna nepogoda, nastanak štete na imovini i sl.) i koji svakako zahtijevaju fizičku nazočnost osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici“, napisali su u priopćenju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo