neobična ideja / Policija u posebnoj akciji uoči Dana žena: 'Šokirana sam, ali stvarno jako lijepo'

Žene kažu, neobično je, za promjenu, vidjeti policiju s cvijećem

6.3.2020.
21:16
VOYO logo

Zbog žena provedena je izvanredna akcija u prometu u osam županija, a policija je zaustavljala vozačice, biciklistice i pješakinje.

Posebna namjera zaustavljanja

''Dobar dan poštovanje, policija. Ja bih vas samo molio da izađete van iz auta. Zakaj? Kontrola prometa'', kazao je policajac.

Skrivili nešto ili ne, nikome nije svejedno. No ova patrola danas je zaustavljala s drukčijom namjerom.

''Ne treba ni vozačka ni prometna, mi bi vas samo povodom Dana žena željeli nagraditi jednim poklonom budući da poštujete propise. Evo i vezani ste'', rekao je policajac stanovnici Koprovnice.

''Iznenađena sam iskreno, mislila sam da sam neki prekršaj napravila neznajući. Posebno ću zalijevati ovo cvijeće. Ide ravno na moj prozor'', rekla je Romana Glatki iz Koprivnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nije mi bilo svejedno, evo stvarno. Nisam baš bila spremna za policiju u centru grada. Ali eto. Dok smo još i cvijeće bilo je stvarno...iznenađujuće'', kazala je Koprivničanka Marina Bobovec.

Policija s cvijećem

Policijski službenici u cijeloj su županiji podijelili 70 teglica s cvijećem.

''Akcija je malo drugačija nego inače, ne kažnjavamo vozače i vozačice u prometu već ih zaustavljamo iz razloga da ih nagradimo zbog poštivanja prometnih propisa. Uglavnom se uplaše, misle da su napravile neki prekršaj, ali danas su u krivu'', izjavio je Zoran Kaputa iz PU koprivničko-križevačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žene kažu, neobično je, za promjenu, vidjeti policiju s cvijećem.

''Iznenađena sam, malo sam šokirana. Trema mi je, ali stvarno jako lijepo i mislim da se treba promicat ravnopravnost i super. Hoćete moći krenuti nakon ovoga? Valjda hoću'', prokomentirala je Aleksandra Vitanović iz Koprivnice.

Pokretači ove inicijative na ideju su došli još prije sedam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Često puta one zaborave koji je dan i koja je prigoda pa ih darujemo cvijećem, lijepim riječima, željama, ali ih pozivamo mi iz Povjerenstva za ravnopravnost spolova na aktivno sudjelovanje, odnosno zalaganje za svoja prava'', izjavila je Verica Rupčić iz Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije

Policijske službenice misle da u svojoj struci to rade dobro.

''Žena kolegica policijskih službenica ima sve više u svim rodovima policije i ravnopravne su kolegama. Čak su u nekim poslovima možda efikasnije'', komentirala je Dijana Žagar, glasnogovornica PU koprivničko-križevačke.

Stoga, kada sljedeći put vidite policijsku patrolu, nemojte se uplašiti. Možda vam umjesto kazne samo žele darovati cvijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo