U tijeku je pretraživanje / Policija upala u stan ministra Horvata! Navodno se provjerava njegova uloga u zloporabama vezanim uz bivšu pomoćnicu Anu Mandac

Image
Foto: Igor Šoban/Patrik Macek/Slavko Midžor/Pixsell

Mandac sumnjiče da je na zamolbu Josipe Rimac sređivala obrtnicima potpore u vrijeme dok ga je vodio Horvat. Po sumnjom i Milošević te Alandrović iz Vlade, te bivši ministar Tolušić?

19.2.2022.
8:44
Igor Šoban/Patrik Macek/Slavko Midžor/Pixsell
VOYO logo

RTL doznaje kako je policija jutros počela pretragu stana prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata u Donjoj Dubravi u Zagrebu. 

Kako javlja Telegram, istražitelji provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama s kojima je već povezana njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nju USKOK sumnjiči da je na zamolbu Josipe Rimac sređivala obrtnicima potpore s od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat. Ana Mandac bila je Horvatova pomoćnica od 2016. godine, a sama je otkrila da ju je on zvao da dođe u ministarstvo te je kao njegova pomoćnica primala plaću od 13.296 kuna. Ona je 2020. uhićena zajedno s Josipom Rimac i još 11 osoba. 

Ana Mandac slučajno je ulovljena u komunikaciji s Josipom Rimac koja je tražila od nje da trojici poduzetnika omogući državne potpore. Jedan od njih dobio je 185 tisuća kuna, a dvojica po 200 tisuća kuna u 2019. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, uz Darka Horvata, pod sumnjom policije i USKOKA- je i ministar mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te potpredsjednika Vlade, ministar bez portfelja Boris Milošević. Na listi osumnjičenih navodno je i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te jedan državni tajnik iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo