Vode računa o podacima / Policija za RTL o slučaju Karamarkove supruge: 'U svom se radu vodimo isključivo činjenicama'

'Prilikom izviješćivanja javnosti, policija navodi samo državljanstvo i godinu rođenja osumnjičene osobe', rekli su

23.5.2020.
16:27
VOYO logo

Policija je na upit RTL-a komentirala slučaj Ane Karamarko. Rekli su kako ne mogu komentirati nečije navode jer se u svom radu vodi samo činjenicama.

Njihov odgovor donosimo vam u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija ne može komentirati nečije navode jer se u svome radu vodi isključivo činjenicama.

Slijedom toga možemo reći da policija prilikom izvješćivanja javnosti, a što je obvezna sukladno zakonskim propisima, vodi računa o podacima koje navodi o osumnjičeniku kako se temeljem takvih podataka ne bi moglo zaključiti o identitetu osumnjičenika, a kako to i nalažu pozitivnopravni propisi Republike Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom izviješćivanja javnosti, policija navodi samo državljanstvo i godinu rođenja osumnjičene osobe, bez navođenja inicijala, a kamoli punog identiteta. 

Tako je i ovom prilikom policija objavila priopćenje o dovršenom kriminalističkom istraživanju navodeći samo državljanstvo i godine rođenja prvo- i drugo- osumnjičene osobe, dok je u tekstu navedeno da je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno ukupno 38 osoba, ne navodeći podatke o njihovim državljanstvima, godinama rođenja ni spola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informacija o broju policijskih službenika koji su sudjelovali u realizaciji kriminalističkog istraživanja je javno dostupna, odnosno sadržana u priopćenju koje je objavljeno na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova, 20. svibnja 2020. godine. 

Image

USKOK istražuje Anu Karamarko: Iz svoje tvrtke Drimia izvukla 400.000 kuna za fiktivne usluge?

Image

USKOK istražuje Anu Karamarko: Iz svoje tvrtke Drimia izvukla 400.000 kuna za fiktivne usluge?

Takav tip informacije nerijetka je praksa, a uvidom na web stranicu MUP-a možete se uvjeriti da smo takav tip informacije objavili i dan nakon, izvješćujući o drugom kriminalističkom istraživanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, skrećemo pažnju da policija nije ovlaštena samostalno izviješćivati o kaznenim djelima iz uskočke nadležnosti, već tek po dobivanju potrebne suglasnosti, a što je ovom prilikom i učinjeno", priopćili su iz policije.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo