u svetoj nedelji / VIDEO Policija zaplijenila čak 5 tona duhana, pogledajte kako je izgledala pretraga sumnjivog kamiona

Image
Foto: PU Zagrebačka

Troje osumnjičenika su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku

30.7.2022.
15:22
PU Zagrebačka
VOYO logo

Zagrebački su policajci u suradnji s Carinskom upravom dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana starosti 61, 62 i 66 godina zbog sumnje da su ilegalno preprodavali duhan.

"Osumnjičeni su na nezakonitom tržištu za točno neutvrđen novčani iznos od nepoznate osobe kupili 5.022 kilograma duhanske sirovine - djelomično usitnjenog duhana u listu, pakiranog u 33 kartonske kutije, smještenih na 11 paleta, bez dokumentacije o porijeklu, čija prodaja i promet je na teritoriju Republike Hrvatske zabranjen i reguliran posebnim Zakonom o trošarinama, a sve radi daljnje prodaje", izvijestila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je svoje sumnje u trojac potvrdila kada su jučer stigli do obiteljske kuće na području Svete Nedelje, pred kojom je bio parkiran kamion pun sumnjivih paketa, složenih na palete i obljepljenih crnom plastičnom folijom.

Pretragom teretnog vozila utvrđeno je da se u paketima nalazi pola tone duhana, pakiranog u 33 kartonske kutije na 11 paleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pronađen duhan bio je bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te nije posjedovao popratnu dokumentaciju o porijeklu proizvoda, čija prodaja i promet su na teritoriju Republike Hrvatske zabranjeni i regulirani posebnim Zakonom o trošarinama. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku", izvijestila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo