Kaznena prijava / Policijska istraga u SDP-u: Pijani promatrač napao konkurenta pa omogućio muljažu?

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Do prijevare je navodno došlo tijekom unutarstranačkih izbora za predsjednika u bjelovarsko-bilogorskoj županiji

11.12.2018.
10:59
PIXSELL
VOYO logo

Zagrebačka kriminalistička policija provodi istragu o izbornoj prijevari tijekom unutarstranačkih izbora za predsjednika Županijske organizacije bjelovarsko-bilogorskog SDP-a

Izbori su održani 30. lipnja ove godine, a za moguće malverzacije do sada su već saslušani kandidati za predsjednika, Bojana Hribljan i Tihomir Jajić, kao i glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas. Iz sjedišta SDP-a policiji su dostavljeni svi materijali o održanim izborima, doznaje Jutarnji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kaznenoj prijavi se tvrdilo kako je u procesu unutarstranačkih izbora oštećena Bojana Hribljan, a da su namješteni rezultati za pobjedu Tihomira Jajića koji je imao podršku iz središta stranke. Jajić je pripadao struji predsjednika SDP-a Davora Bernardića, a Hrabljan taboru koji traži njegov opoziv.

Posebno se ističe tijek izbora na biračkom mjestu u Čazmi. Tamo je od 106 članova stranke u periodu od 13 do 16:30 sati izašlo i glasalo njih 26. Tada je prema zaprimljenoj prijavi, Jajićev promatrač u alkoholiziranom stanju nasrnuo na promatrača Bojane Hribljan. On ga je vrijeđao i na kraju otjerao s birališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tog napada, u preostalih sat i pol koliko je biralište bilo otvoreno, svoj glas su dala još 74 člana SDP-a.

Podnositelji kaznene prijave tvrde da u to vrijeme dvadesetak birača koji su dali svoj glas, uopće nisu bili u Čazmi te je izlaznost uvijek do tada bila 50 posto. No, tog je dana glasalo 100 od 106 članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno se ističe uloga Nikše Vukasa jer se s njim savjetovala Županijska izborna komisija nakon što su se upoznali s problemima tog izbornog mjesta. On im je kazao kako treba priznati rezultate izbora u korist Jajića. 

Spomenuta je i situacija kada je pred samo održavanje izbora čak 60-ak Roma iz Grubišnog Polja učlanjeno u SDP, samo kako bi mogli sudjelovati na izborima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njihovim izjavama za medije, mnogi od njih nisu ni znali da su članovi stranke dok im na kućnu adresu nisu stigle člankse iskaznice. Iz središta stranke su kazali kako ovaj slučaj nije predmet istrage jer je Vukas, čim je dobio informacije o tome, Rome izbacio iz baze članova, prenosi tportal

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo