FOTO, VIDEO / Policijska racija u ugostiteljskim objektima u Zagrebu: Nema distance, mnogi ne nose masku... Zatečena i zaražena osoba!

Image
Foto: PUZ

Tijekom provođenja akcije zatečeno je, legitimirano i provjereno ukupno 239 osoba

21.11.2020.
17:00
PUZ
VOYO logo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, proveli su raciju u ugostiteljskim objektima na području Maksimira, na Donjim Sveticama. 

Tijekom provođenja akcije u navedenim objektima zatečeno je, legitimirano i provjereno ukupno 239 osoba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ugostiteljskom objektu na Donjim Sveticama legitimirana je ukupno 61 osoba, a od strane Državnog inspektorata utvrđeno je prekoračenje radnog vremena u skladu s odredbom 9a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te je objekt zatvoren za daljnji rad usmenim rješenjem na 30 dana, odnosno do okončanja njihovih mjera. Protiv tri osobe podneseni su prekršajni nalozi zbog kršenja odredbi članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici.

Image

Pogledajte policijsku raciju na području Zagreba: U ugostiteljskom objektu zatečena zaražena osoba!

Image

Pogledajte policijsku raciju na području Zagreba: U ugostiteljskom objektu zatečena zaražena osoba!

Prema muškarcu starosti 33-godine uporabljena su sredstva prisile zbog vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba te će isti biti prijavljen zbog prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Od strane Inspektora Civilne zaštite utvrđene su i nepravilnosti u vidu kršenja Odluka Stožera Civilne zaštite u smislu broja osoba u ugostiteljskom objektu, razmaka između stolica kao i prekoračenja radnog vremena. Zbog utvrđenog će, protiv odgovorne osobe, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180. Kaznenog zakona te će osoba biti predana u zakonskom roku pritvorskom nadzorniku.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđene nepravilnosti

Na drugoj lokaciji, u noćnom baru, policija je legitimirana je ukupno 178 osoba. Od strane Državnog inspektorata utvrđeno je prekoračenje radnog vremena u skladu s odredbom 9a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te je i taj objekt zatvoren za daljnji rad usmenim rješenjem na 30 dana odnosno do okončanja mjera. Protiv tri osobe podneseni su prekršajni nalozi zbog kršenja odredbi članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici.

Prema muškarcu starosti 28-godina uporabljena su sredstva prisile, a nakon prekršajne obrade uručen mu je prekršajni nalog zbog odbijanja davanja osobne iskaznice na zahtjev policijskog službenika. Nadalje, 23-godišnji muškarac zatečen je kao gost u tom objektu, gdje je bilo više od 170 osoba, unatoč određenoj mu mjeri „COVID - LIJEČENJE U KUĆI“, a zbog čega će protiv njega biti će provedeno kriminalističko istraživanje zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180 Kaznenog zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od strane Inspektora Civilne zaštite utvrđene su nepravilnosti, u vidu kršenja Odluka Stožera Civilne zaštite o broju osoba u ugostiteljskom objektu, razmaku između gostiju, i prekoračenju radnog vremena. Zbog utvrđenog, će protiv odgovorne osobe, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180. Kaznenog zakona te će osoba biti predana u zakonskom roku pritvorskom nadzorniku.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo