Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RADIMIR ČAČIĆ ZA RTL

'Policijski sat može pomoći, ne možemo više ići u nijansama. Sve mjere treba poštivati, ali treba presjeći i ...

Gost RTL Danas bio je predsjednik Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić

RTL.HR/ 27.10.2020. u 18:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Varaždinskoj županiji kafići već rade dva sata kraće nego u ostatku Hrvatske, a tamošnji čelni ljudi predlažu još drastičniju mjeru. 

Image
Strah od lockdowna

Trebamo li policijski sat, treba li škola biti online, treba li kafiće zatvoriti? Evo što kažu naši znanstvenici

Image
Strah od lockdowna

Trebamo li policijski sat, treba li škola biti online, treba li kafiće zatvoriti? Evo što kažu naši znanstvenici

''Siguran sam da sljedećih 15 dana, odnosno koliko to bude potrebno, neće biti pretjerani problem niti žrtva Varaždincima ako neće moći nakon 22 sata popiti kavu. Ako to ne učinimo, uz niz drugih mjera, ali ova je čista i jednostavna - keep it simple and stupid - otvara nam se ozbiljna opasnost koju već danas imamo da nam ovo širenje COVID-a uđe u tvornice, a tada dobivamo lockdown koji nije država propisala, nego se de facto događa'', upozorio je za RTL Danas varaždinski župan i predsjednik Reformista Radimir Čačić u razgovaru s RTL-ovim reporterom Borisom Miševićem.

Što se tiče mogućnosti proglašenja policijskog sata, Čačić je istaknuo: ''I u prvom valu pandemije, ovdje u Varaždinskoj županiji, naše tvornice su radile, to nije baš javno poznato, ali one su radile. Sada u ovom drugom valu bez odluke države događa se da tvrtke prestaju raditi jer ovakvo širenje virusa kojemu svjedočimo ulazi u tvornice''. 

Stoga smatra da policijski sat ''apsolutno može pomoći'': ''Mi imamo potpuno jasnu sliku da sad ne možemo ići s reakcijom u nijansama, nema više distanca, maska ... sve to treba poštivati, ali mi moramo jednostavno presjeći i u nekom trenutku ulazimo u hladnije doba - zatvoreni prostor i alkohol: opuštanje, dakle neke su zemlje to učinile od 18 sati, neke od 21 sat, neke od pola noći, ali ovoga trenutka sve zemlje koje imaju brojeve iznad nas su to učinile, a neke i ispod nas, recimo Španjolska i Francuska. Mi samo moramo reći u kojem trenutku ćemo morati reagirati''.

Uvođenje policijskog sata je ono što se treba definirati na nacionalnoj razini, podsjetio je Čačić te upozorio da je ovoga trenutka najgora Krapinsko-zagorska županija, potom Grad Zagreb pa Međimurska županija i potom Varaždinska županija: ''Sjever Hrvatske koji je bio najbolji u prvom valu, ovoga trenutka je pod udarom, a tu je prerađivačka industrija''.

Kad je, pak riječ o mogućnosti prelaska na online nastavu što je mjera koju može donijeti lokalni stožer za razliku od policijskog sata, Čačić je istaknuo: ''Od 13 naših srednjih škola četiri su online i u svakom trenutku čim dođe do neke zaraze u nekom porstoru idemo na online tako da možda ako se stvari budu eksplozivno razvijale na ovaj način kako se to razvija, negdje s 5. 11 mi vjerojatno možemo očekivati online u srednjim školama, mi imamo daleko najjaču infrastrukturu u Hrvatskoj''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL.HR/ 27.10.2020. u 18:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
JAVIO SE IZ GOSPIĆA

Plenković o famoznim 'ZG vrećicama': '80 kuna za ove od 40L, nije malo. Ovo je dosta naglo rješenje'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba