ni prvi ni zadnji sukob / Politički analitičari RTL-a: 'Most je shvatio da je postao zamjeniv, a Bandić ima 'spavače' u Saboru'

Politički analitičari Božo Skoko i Krešimir Macak smatraju kako će ovakva vlast opstati dok god budu sve strane ovisne jedna o drugoj

25.4.2016.
22:39
VOYO logo

Pokraj Mosta i Domoljubne koalicije, Hrvatskoj oporba ne treba. Oporba je čisto bacanje para, jer sve što oporba inače radi vlasti, vlast radi sama sebi. Ivan Kovačić, jedan od frontmena Mosta doslovce je HDZ-ovcima rekao 'ko ih je**'. 

Image
razočaran i žalostan /

MOST-ovac Ivan Kovačić poručio HDZ-u: Mogu samo reći 'ko vas je**!'

Image
razočaran i žalostan /

MOST-ovac Ivan Kovačić poručio HDZ-u: Mogu samo reći 'ko vas je**!'

Politički analitičari Božo Skoko i Krešimir Macak komentirali su u RTL Direktu aktualna prepucavanja unutar vladajuće koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kovačić je rekao da govori u svoje ime, a ne u ime Mosta. Kako se ništa drugo nije događalo, novinare nisu bili 'nahranjeni', pa je ovo postala tema dana. Petrov je zatim imao krizno komuniciranje, morao je zatvoriti temu u jednom danu da se ne bi razvlačila kao prošlotjedna o lošim odnosima Mosta i HDZ-a", pojašnjava Macan.

Skoko je istaknuo kako je Kovačić lokalni problem dignuo na nacionalnu razinu, te da je njegov ton bio neprimjeren. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je razmjerica kakvih smo već vidjeli i kojih ćemo se sigurno još nagledati. Nezadovoljstva očito ima i s jedne i s druge strane, ali nezadovoljni su i građani. Ne treba zaboraviti kako je Most skupina pojedinaca od kojih svaki ima svoje interese", kazao je Skoko.

"Sigurno će ovo biti još jedna rana na zajedništvu ove dvije političke opcije", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako pogledamo istraživanja, onda vidimo da su građani i dalje strpljivi prema HDZ-u, dok ispada da Most stalno zanovijeta, koči i nije siguran. Most je cijelu svoju komunikacijsku strategiju na tome da su oni svojevrsna oporba unutar koalicije, savijest koja govori HDZ-u što da radi. Čini se da to ne prolazi kod birača. Oni očekuju da Most preuzme odgovornost i nešto napravi. Čini se će se morati dogovarati više unutar četiri zida, a ne u javnosti, jer to ugrožava poziciju Mosta", tumači Skoko.

Macan se složio kako HDZ ima stabilno i disciplinirano biračko tijelo, te je zbog toga sigurniji, dok je Most shvatio da je postao zamjenjiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milan Bandić ima nekoliko spavača na nekoliko strana. Ako Most kaže: 'Izlazimo iz Vlade', sigurno će se neki Mostovi zastupnici odlučiti na ostanak. Također, Bandiću se mogu priključiti i neki nezadovoljni SDP-ovci", tvrde. 

Također su komentirali i ulogu premijera Tihomira Oreškovića u ovoj podijeljenoj vlasti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo