zbog stanja u ukrajini / Pomamu za zalihama brašna, tjestenine, ulja prekidaju trgovački lanci ograničenjima. Evo što planiraju hrvatski

Image
Foto: Željko Lukunić/Pixsell/Ilustracija

Potrošači su počeli čak panično gomilati zalihe, no iz trgovačkih lanaca smiruju situaciju i poručuju: 'Naša su skladišta puna, opskrbni lanci dobro funkcioniraju'

24.3.2022.
17:55
Željko Lukunić/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Trgovački lanac Eurospin već je ograničio kupnju najtraženijih artikala te se kod njih najviše mogu kupiti po dvije boce ulja, parkiranja šećera, tjestenine i brašna. 

Slobodna Dalmacija provjerila je kako stvari stoje s drugim trgovački lancima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Mamić, direktor korporativnih komunikacija "Tommyja" ističe da nema potrebe za stvaranjem straha od nestašica i panike te poziva potrošače da kupuju u razumnim količinama. 

"Poslovanje “Tommyja” u pogledu dostatnosti zaliha svih proizvoda za sada funkcionira stabilno. Osigurane su dovoljne zalihe robe kako bi se kupci opskrbili u primjerenim količinama", rekao je Mamić te poziva da se ne stvara nepotrebna panika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Kauflanda kažu da također nemaju teškoća u lancu opskrbe pa tako ni sa zalihama te da ovom trenutku ne planiraju nikakva ograničenja za kupce.

Iz najvećeg domaćeg lanca “Konzuma” ponavljaju da su njihove prodavaonice, kao i skladišta, dobro opremljeni i da su za sve kupce i partnere osigurali dovoljne količine svih proizvoda, pa tako i jestivog ulja za normalnu kupnju i potrošnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju da su u svakodnevnom kontaktu s dobavljačima te će pratiti daljnji razvoj situacije kako bi na sve promjene na tržištu mogli pravovremeno reagirati, osigurati neometanu isporuku robe i nastaviti nuditi kupcima sve potrebne proizvode. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo