Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Prijateljski odnosi

Pomoć iz Kine: U Hrvatsku izravnim letom stiglo 60 tona zaštitne opreme

Slijetanje teretnog zrakoplova označava početak uspostavljanja zračnog mosta između dvije države

Image
Hina/ 12.4.2020. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Zagreb je u nedjelju izravnom letom iz Šangaja stigao zrakoplov s oko 60 tona zaštitne opreme koja je potrebna hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama koje sudjeluju u naporima na suzbijanju epidemije koronavirusa, priopćeno je iz Vlade RH.

Teretnim zrakoplovom kineske tvrtke SF Airlines dopremljene su veće količine zaštitnih maski, odijela, naočala, rukavica, kao i beskontaktni toplomjeri koji će se koristiti za trijažu i dijagnostiku pacijenata.

Pošiljku su dočekali  ministar zdravstva Vili Beroš i predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić, zajedno s veleposlanicom Kine u Hrvatskoj, Erwen Xu, a djelatnici Stožera civilne zaštite su je preuzeli i dalje će je distribuirati po cijeloj Hrvatskoj.

Ovo je do sada najveća pošiljka zaštitne opreme iz Kine nakon izbijanja epidemije koronavirusa, a sličnih pošiljki će, na svojevrsnom zračnom mostu između Kine i Hrvatske, u idućim tjednima biti još nekoliko. Tim pošiljkama osigurava se kontinuirana opskrba našeg zdravstvenog sustava i svih drugih službi tijekom epidemije, ističu iz hrvatske Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Današnja pošiljka još je jedan primjer kvalitetne i konkretne suradnje Hrvatske i Kine. Slijedom toga, Vlada se u nabavi opreme usmjerila na suradnju s dvjema uglednim farmaceutskim kompanijama u državnom vlasništvu: MEHECO i Sinopharm.

Ovim letom dopremljena je i vrijedna donacija zaštitne opreme koju Hrvatskoj daje kineska vlada, a koju je upravo u telefonskom razgovoru s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem prije dva tjedna najavio kineski premijer Li Keqiang, kao i donacija hrvatske zajednice u Kini Hrvatskom crvenom križu, priopćila je Vladina služba za odnose s javnošću.

Upravo se čita

Image
evakuiran hotel i bazeni

Direktor Termi Tuhelj: 'Dostavljač je greškom usipao kiselinu, došlo je do reakcije, sve se proširilo...'

Hina/ 12.4.2020. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
neki su na kisiku

U bolnicu primili i djevojčicu iz Tuheljskih toplica: 'Dobro je, ali uplašena'. Među pacijentima i stranci

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba