agonija se nastavlja / Poništen natječaj za ravnatelja Srebrnjaka! Nogalo: 'Ovaj horor nisam očekivao'

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Do izbora novog ravnatelja bolnicu zastupa v.d. ravnateljice Ivana Đerek Dubravčić

21.2.2020.
11:46
Marko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Iako je raspisalo natječaj za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak i obavilo razgovore s četvero kandidata, Upravno vijeće bolnice u petak je poništilo natječaj za novog ravnatelja i time stvar vratilo na početak.

''Na današnjem nastavku 30. sjednice Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak većinom glasova donesena je Odluka da se nijedan od prijavljenih kandidata ne imenuje za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak'', objavilo je Upravno vijeće DB Srebrnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zabranjeno nam je da govorimo što je bilo na sastanku pa ja sada istupam kao sindikalni povjerenik kojemu nije jasno zašto su u ovoj našoj novoj Hrvatskoj toliko tajno postupa. Naše je Upravno vijeće postalo tajno, nabrzaka zakazuje tajni sastanak, dnevni red je tajni, a čuo sam i da je odluka tajna te da ne smije znati'', rekao je Boro Nogalo nakon sastanka.

''Na Srebrnjaku se nastavlja horor koji nisam očekivao ni u najgorim morama. Do kada će ovaj teror trajati - na to će pitanje odgovor trebati dati premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Milan Bandić. Translacijski projekt ide dalje, ali nezadovoljstvo svih djelatnika prijeti eskalaciji. Pokušavamo to spriječiti u prvom redu zbog dobrobiti pacijenata'', dodao je Nogalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da se po najnovijoj ideji Dječju bolnicu Srebrnjak želi pripojiti Kliničkoj bolnici Sveti Duh, čime se projekt provedbe Dječjeg centra za translancijsku medicinu dodatno ugrožava, a iz bolnice želi izvući novac.

Uz Nogala, koji je formalno smijenjen zbog nepravilnosti u radu, na natječaj za ravnatelja javile su se još dvije liječnice iz Srebrnjaka i Dragan Korolija Marinić, kojeg se smatralo najizglednijim kandidatom. Korolija je bivši član SDP-a koji je prešao u stranku gradonačelnika Milana Bandića, da bi se nedavno ispisao i iz nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do izbora novog ravnatelja bolnicu zastupa v.d. ravnateljice Ivana Đerek Dubravčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo