ministri, zastupnici, tajnici... / Popis povlaštenih političara i dužnosnika: Njih čak 35 dobilo je državni stan

Image
Foto: PIXSELL

Iza Frke-Petešića, drugi najveći državni stan koristi Vedrana Šimundža-Nikolić, pomoćnica ministra pravosuđa

31.1.2022.
17:20
PIXSELL
VOYO logo

Uz Zvonimira Frku Petešića, državne stanove na korištenje dobilo je još 35 dužnosnika.

Najmanje stanove, veličine 31 kvadrat, dobili su Sanjin Rukavina, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave, Leon Žulj, ravnatelj Uprave u Ministarstvu graditeljstva, te Marin Miletić, saborski zastupnik Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Frke-Petešića, drugi najveći državni stan koristi Vedrana Šimundža-Nikolić, pomoćnica ministra pravosuđa. Stan je veličine 93,69 kvadrata, uselila se u rujnu 2016., plaća najam 468 kuna mjesečno. Listu je otkrio Jutarnji list.

Image
'radišni i vrijedni domoljub' /

Zašto je premijerov predstojnik Frka Petešić uz stan dobio i podrum za knjige i to u zgradi ureda za iseljene Hrvate?

Image
'radišni i vrijedni domoljub' /

Zašto je premijerov predstojnik Frka Petešić uz stan dobio i podrum za knjige i to u zgradi ureda za iseljene Hrvate?

Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, ima stan od 92,64 četvorna metra, koji koristi od siječnja 2017. i plaća ga 463 kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Banožić, ministar obrane, koristi stan od 92,26 četvorna metra, u koji se uselio u kolovozu 2019. i plaća ga 461 kunu.

Svi četvero imaju prijavljeno prebivalište izvan Zagreba, ali boravište u Zagrebu, što znači da plaćaju prirez od 18 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, sedam drugih dužnosnika koji koriste stanove, imaju prebivalište izvan Zagreba, ali nemaju boravište u metropoli, gdje rade, pa su tako uštedjeli prilične iznose jer mjesta u kojima imaju prebivalište imaju ili manji prirez ili ga nemju uopće.

Ministar prometa Oleg Butković na koristi državni stan od 66,75 četvornih metara u Ilici, u koji se uselio u prosincu 2016. Prebivalište ima u Novom Vinodolskom, ali boravište nije prijavio u Zagrebu. Novi Vinodolski ima stopu prireza od sedam posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božo Petrov dobio je stan na korištenje od 66,75 kvadrata, u koji se uselio u veljači 2016. On ima prebivalište u Metkoviću. Metković ima osam posto prireza.

Nikola Grmoja, koji koristi stan od 62,3 četvorna metra, u koji se uselio u rujnu 2020., iako ima prebivalište u Metkoviću, prijavio je boravište u Zagrebu, kao i Mostov Marin Miletić, koji je iz Rijeke, ali ima boravište u metropoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan Mostov saborski zastupnik, Ante Kujundžić također koristi državni stan od 33 kvadrata.

Prijavljeno boravište u Zagrebu nemaju ni neki državni tajnici. Mile Horvat, SDSS-ov državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, prijavljen je u Kneževim Vinogradima, gdje nema prireza, a stan od 31 kvadrata koristi od studenog 2012. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Plazonić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, od prosinca 2016. ima stan od 50 kvadrata. Prebivalište mu je u Viškovu, gdje nema prireza. Željka Josić, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju, ima stan od 37 kvadrata od studenog 2020., i prijavljeno prebivalište u Sisku. Sisak ima 10 posto prireza.

Sanja Bošnjak, državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva, na korištenje je dobila stan od 68,5 četvornih metara, uselila se tamo u listopadu 2020. Ona ima prebivalište u Slatini, gdje je prirez šest posto. Ivan Bubić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu, u stan od 37,5 četvornih metara uselio se u travnju 2017. On ima prebivalište u Pazinu gdje je prirez devet posto. Sanjin Rukavina, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa, plaća 10 umjesto 18 posto prireza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službene stanove koriste i državni tajnici Dunja Magaš (57,4 kvadrata), Šime Mršić (33 kvadrata), Tomislav Mihotić (50 kvadrata), Žarko Katić (48 kvadrata), Tomislav Paljak (49 kvadrata), kao i ravnatelji uprava u ministarstvima Monika Udovičić (32,75 kvadrata), Siniša Orlić (37,75 kvadrata) te Momir Karin (35,45 kvadrata).

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo