dobra vijest za građane / Porezna uprava od idućeg utorka kreće s isplatom povrata poreza

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon 26.05.2015. godine obrade godišnjih prijava i isplate povrata odvijat će se kontinuirano prema redoslijedu prijava područnih ureda

22.5.2015.
14:34
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Porezna uprava je na svojim internetskim stranica objavila kako isplata povrata poreza po godišnjim prijavama poreza na dohodak za 2014. godinu započinje u utorak 26.05.2015. godine.

"Nakon navedenog datuma, obrade godišnjih prijava i isplate povrata odvijat će se kontinuirano, uobičajenom dinamikom, prema redoslijedu prijava područnih ureda. Plan obrada godišnjih prijava redovito će se objavljivati na internet stranicama Porezne uprave. Od 01.01.2014. godine uvedeno je novo praćenje ostvarivanja dohodaka, doprinosa i ostalih primitaka poradi čega su mijenjani obrasci koje podnose isplatitelji, kao i pravila iskazivanja podataka. Navedene promjene utjecale su i na obrade godišnjih poreznih prijava za 2014. godinu a što je rezultiralo kašnjenjem isplata povrata po godišnjim prijavama u odnosu na prethodne godine 15-tak dana", stoji u objavi Porezne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ranije je ministar financija Boris Lalovac o kašnjenju isplate poreza kazao  kako mu je iz Porezne rečeno da će svima početi puštati novac kada zaprime zahtjeve.

"Zamolio sam da s tim počnu što prije. Jedna je stvar moja politička volja, a druga stvar njihovi tehnički problemi", rekao je Lalovac, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo