do 18. rujna / Poreznici krenuli u novu veliku akciju, pod posebnim povećalom su tri djelatnosti

Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Porezni inspektori u četvrtak su krenuli u pojačanu kontrolu fiskalizacije u trgovinama, ugostiteljskim objektima i tvrtkama koje se bavi leasingom

12.9.2019.
17:02
Filip Brala/PIXSELL
VOYO logo

"Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 12. do 18. 9. 2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24-satnu nazočnost na terenu", priopćila je Porezna uprava.

Dodaju da će nadzorom biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnosti trgovine na malo - osim trgovine motornim vozilima i motociklima; djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića te djelatnosti iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni su promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način", ističu iz Porezne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike