veliki uspjeh / Porsche uložio još 70 milijuna eura u Rimac Automobile: 'Mate nas inspirira svojim idejama'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Rimac dizajnira, razvija i proizvodi električne hiperautomobile snage do 2000 KS i najvećom brzinom većom od 400 km / h

8.3.2021.
9:54
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Porsche je dodatno povećao svoje ulaganje u Rimac Automobile, povećavši svoj udio u vlasništvu tvrtke na 24 posto, objavili su iz ove tvrtke. 

Porsche je uložio dodatnih 70 milijuna eura u hrvatsku tvrtku iz Svete Nedelje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rimac Automobili razvijaju i proizvode visokotehnološke komponente za elektromobilnost, uključujući pogone visokih performansi i sustave baterija. Također proizvode i supersportske automobile na električni pogon.

'Rimac je na putu da postane Tier 1 dobavljač'

Porsche je prvo u 2018. godini stekao udjel od 10 posto u Rimac Automobilima, potom ga je godinu nakon povećao na 15,5 posto, a sada Porsche ima udio u vlasništvu od 24 posto, piše newsroom, Porscheov službeni medij. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mate Rimac i njegov tim su nam važni partneri, pogotovo kada je u pitanju podrška nama u razvoju komponenata. Rimac je na dobrom putu da postane Tier 1 dobavljač za Porsche i druge proizvođače u segmentu visoke tehnologije. Porsche je već dao prve narudžbe kod Rimaca za razvoj visoko inovativnih serijskih komponenata'', rekao je Lutz Meschke, zamjenik predsjednika izvršnog odbora i član izvršnog odbora za financije i informatiku Porsche AG.

''Mate Rimac nas inspirira svojim inovativnim idejama. A i on ima koristi od našeg  know-how u proizvodnji i metodološkoj stručnost u razvoju'', komentirao je Meschke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Porsche nam je velika podrška od 2018. godine i uvijek nam je bila čast što imamo toliko snažnu suradnju sa jednom od najznačajnijih i najnaprednijih proizvođača sportskih i premium automobila'', rekao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila.

Image
ŠIRENJE RIMAC AUTOMOBILA /

Mate Rimac za Automobilwoche najavio dodatnu investiciju Porschea u tvrtku: Hoće li preuzeti Bugatti?

''Ponosni smo što ćemo raditi zajedno na uzbudljivim novim elektrificiranim proizvodima. Budući da su mnogi proizvođači automobila širom svijeta kupci Rimaca, važno je da i za Rimac i za Porsche ostanemo potpuno neovisni posao. Partnerstvo s Porscheom pomaže tvrtki da se razvija i raste, što je korisno za sve naše kupce'', kazao je Rimac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mate Rimac osnovao je tvrtku nazvanu po njemu 2009. godine kada je imao 21 godinu. Još je u školi i na fakultetu imao je viziju super sportskog automobila na električni pogon. Sa sjedištem u Svetoj Nedelji blizu Zagreba, njegova tvrtka sada ima gotovo 1000 radnika. Rimac dizajnira, razvija i proizvodi električne hiperautomobile snage do 2000 KS i najvećom brzinom većom od 400 km / h. Tvrtka također isporučuje tehnologije i sustave nekoliko poznatih proizvođača električnih automobila.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo