Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U BRAČKOM KANALU

Posada o spašavanju putnika koji je skočio s broda: 'Odbijao je pomoć! Je li skočio zbog ljubavi? To je pitan...

Skočio je u more s trajekta, nekoliko milja pred Supetrom i prvo odbijao pomoć - no oni nisu odustajali i spasili su ga

Dragana Eterović/ 3.1.2022. u 20:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Spašavanje je trajalo u Bračkom kanalu oko pola sata, a cijela drama odigrala se nešto prije nego je trajekt stigao pred Supetar. 

"Putnici su javili da je skočio čovjek i onda smo svi odmah na svoja mjesta preuzeli komandu i okrenuli smo ga ful na svu snagu. Svaki minut je dragocjen", kazao je Andro Kalebić, zapovjednik broda "Juraj Dalmatinac". 

A dramatičnim minutama svjedočili su brojni putnici na trajektu.

"Čula sam kako ljudi viču da čovjek u moru. Posada je stvarno brzo reagirala i odradila svoj posao kako treba, ali moram reći da je bilo uistinu jako zabrinjavajuće to sve gledati kako će se sve to odviti do kraja", kazala je Bračanka Jadranka Jelinčić Gospodnetić.
Uz mrak koji je otežavao spašavanje, problem je bio što je utopljenik odbijao kolut za spašavanje. Nagađa se da su ga na taj čin natjerali ljubavni jadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
ŠTO MU JE BILO?

VIDEO Muškarac se bacio s trajekta koji prometuje prema Braču. Putnici začuli skok pa pozvali pomoć

“U šoku želite čovjeka spasiti, a on odbija pomoć. Onda čovjek stane na moment što se događa i jedan tužan događaj koji je spremnošću posade završio sretnim krajem", kazao je Jakša Braškić, prvi časnik palube.

Dva člana posade izašli su brodom po mladića, ali on je i dalje odbijao pomoć.

Upravo se čita

"Utopljenik je odbijao da uopće dignemo na brod, ali smo morali po našu i uhvatiti ga. Bilo je onda 'nećeš po svom nego po našem', i mic po mic smo ga dovukli u brod", ispričao je časnik Goran Lučić.

"Na kraju možemo zahvaliti gore dragome Bogu da je bila bonaci, da je bilo lijepo vrijeme, mjesečina i na kraju se svršilo kako bog zapovijeda", kazao je Siniša Pažanin, vođa palube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U trajektu su ga utoplili, a dolaskom u Supetar predali hitnoj pomoći. 

"I zapovjednik i posada su u roku od pola sata uspjeli sve organizirati i spasiti samog putnika koji je ne znam iz kojih razloga, a to je pitanje za neke druge službe,  skočio u more", kazao je Željko Kuštera, splitski lučki kapetan.

Posada ne zna koji su motivi stajali iza mladićeva čina i je li nesretna ljubav u pitanju - priznaju da ga nisu previše ni pitali jednom kad su da smjestili na suhom i sigurnom. 

Dragana Eterović/ 3.1.2022. u 20:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba