Priznao je primanje mita / Posavec će nakon ostavke u Sabor? Vrlo je vjerojatno i da će se opet kandidirati za župana

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima Posavec je saborski mandat osvojio dobivši više od 16 400 preferencijalnih glasova

11.9.2021.
15:57
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Međimursko župan Matija Posavec priznao je USKOK-u da je uzeo mito od 10 000 kuna i iskoristio svoj položaj kako bi zaposlio dvije službenice. USKOK je objavio i da je podnio ostavku na mjesto župana.

Posavec je prije četiri mjeseca pobijedio na izborima osvojivši 65 posto glasova u prvom krugu, a Vlada sada mora raspisati nove izbore za župana u Međimurskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne, Matija ne planira odustati od politike u kojoj je čitav život. Ostavku je podnio iz moralnih razloga, ali on je izabrani saborski zastupnik i planira aktivirati svoj mandat'', kazala je osoba bliska Posavcu za 24sata.

Image
nakon uhićenja /

Matija Posavec sve priznao i podnio ostavku na mjesto župana!

Image
nakon uhićenja /

Matija Posavec sve priznao i podnio ostavku na mjesto župana!

Sam Posavec tu informaciju nije potvrdio. Taj list tvrdi i da će se Posavec ponovno kandidirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na prošlogodišnjim  parlamentarnim izborima Posavec je saborski mandat osvojio dobivši više od 16 400 preferencijalnih glasova na listi Restart koalicije koju je predvodio SDP.

Osvojio je više preferencijalnih glasova nego Davor Bernardić ili Miroslav Škoro. Uz to i  više nego cijela lista HDZ-a u trećoj izbornoj jedinici. U Saboru ga je dosad mijenjala Boška Ban Vlahek iz SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama 24sata, lako je moguće da se Posavec opet kandidira i za župana Međimurske županije na izborima izazvanim njegovom ostavkom. Zakon mu to ne priječi jer nije osuđen niti za jedno djelo koje mu se stavlja na teret, a do izbora bi trebali biti ispitani i svi svjedoci.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo