NEMA TKO NIJE BIO / Posjećivali su ga političari, direktori, suci, tamburaši... Istražujemo kakve još tajne krije 'Klub' Dragana Kovačevića

Vrijedilo je pravilo da što se u 'Klubu' događa, u Slovenskoj 9 i ostaje.

24.9.2020.
21:07
VOYO logo

Najspominajniji i najpoznatiji klub posljednjih dana je onaj koji to službeno uopće ni nije - dvoetažni prostor u Slovenskoj 9, u kojem je, sumnja USKOK došlo do najveće primopredaje mita u novijoj hrvatskoj povijesti. 

No u njemu se nije okupljalo policiji poznato podzemlje, već upravo suprotno - ministri, suci, poduzetnici pa i čuvane osobe, čak i u doba lockdowna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za veselu atmosferu bili su zaduženi i tamburaši, a s najboljim od njih i njegovim dojmovima o događanjima u Klubu razgovarala je Ružica Đukić. 

U tajni klub Dragana Kovačevića dolazili su svi. I predsjednici. "Viđali smo se pa i u toj prostoriji u Slovenskoj 9", priznao je prije nekoliko dana predsjednik Republike Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazili su i ministri. "Nekoliko puta sam bio u prostoru u Slovenskoj koji se spominje kao 'Klub'", rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, a da je tamo bio "nekoliko puta", potvrdio je i ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

U 'Klub' je par puta navratio i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No tamo nije vrijedila ona 'bez računa se ne računa' jer ništa se nije plaćalo ili, točnije rečeno, nisu se plaćali hrana i piće. Usluge? To će se tek dokazivati.  

Odmah preko puta ulaza u tajni klub Dragana Kovačevića je veliki drveni šank. Tu se, kažu oni koji su bili pozivani, kartalo, gledalo utakmice, razgovaralo i dogovaralo. A znalo se i zapjevati. Jedan od onih koji je za to najčešće bio zadužen dugogodišnji je prijatelj Dragana Kovačevića, poznati tamburaš Stanko Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jeste li vi neki masoni tajniji od masona? Moram se nasmijati... To je jedan mali ugostiteljski prostor koji je organiziran za druženja 15-tak, 20-tak ljudi s nekom minimalnom tehničkom opremom za takve vrste druženja", kaže Šarić.

Kovačević je najviše volio kad bi mu svirali priču o Andriji Čordašu. 
Ide pjesma: "Sva blaga svijeta ništa ne vrijede, jadan je onaj kog vrag zavede pa cijeli život samo dukate na hrpu sprema".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić kaže da nikad tamo nije vidio ni predsjednika ni premijera, ali je vidio "poneke ministre, bivše". "Recimo sam vidio iz svih provenijencija društvenih ljude, iz svih stranaka", kaže.

Pojavila se i informacija da se prilikom ulaska morao ostaviti telefon, no svi naši sugovornici tvrde da govora o ostavljanju telefona nije bilo, ali vrijedilo je pravilo da što se u "Klubu" događa, u Slovenskoj 9 i ostaje.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo