DALMATIA TOWER / Posjetili smo najviši neboder u Hrvatskoj s pogledom na 'najlipši grad na svitu'

Dalmatia Tower najviši je neboder u zemlji koji će u potpunosti promijeniti vizuru Splita

24.7.2019.
20:21
VOYO logo

Kompleks "Westgate" sastoji se od dva nebodera. Prvi je otvoren još 2016., a drugi bi svoja vrata trebao otvoriti iduće godine. Bit će visok 115 metara, a kako opisuje Marijo Grabovac, voditelj projekta: "Svaka soba ima pogled na more, a zbog visine vidite svaki kutak Splita - od Marjana, Poljuda, Sv. Duje, trajektne luke, škver vam je na dlanu".

Imat će 27 katova, a vrijednost ove investicije procjenjuje se na gotovo pola milijarde kuna. "Šest podzemnih etaža, 28 nadzemnih, 35.000 bruto kvadrata, 19.000 kubika betona, 15.000 m2 fasade. Same brojke su impozantne i govore same za sebe o zahtjevnosti projekta'', napominje Grabovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 16. do 26. kata bit će hotelske sobe, na 15. katu wellness s pripadajućim sadržajima, a na donjim katovima planirani su poslovni prostori, konferencijske dvorane i ugostiteljski objekti. Sve je moglo biti gotovo još prošle godine da nije naše administracije, kaže Grabovac: "Moram kazati da je procedura za ishođenje dozvole za dodatnih 10 katova trajala neobično dugo, pa čak i za naše pojmove."

Ako ne računamo dimnjake termoelektrana, najviša zgrada u Hrvatskoj bit će upravo neboder Dalmacija - viši i od zagrebačke katedrale, stambenog nebodera u Čandekovoj u Rijeci, Poslovnog centra Strojarska u Zagrebu, Euro Towera, Zagrepčanke, Cibonina tornja i osječke konkatedrale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Planiramo otvoriti nekakvu vrstu vidikovca i omogućiti građanima da sudjeluju i žive zajedno s ovom zgradom, a ne samo da prolaze kraj nje i promatraju kako ona lijepo izgleda. Naravno da će biti besplatno", najavio je Grabovac.

Već iduće godine dalmatinska će "metropola" imati najvišu zgradu u državi s najljepšim pogledom na "najlipši grad na svitu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo