više od napitka / Poskupila je i kava pa smo provjerili pije li se manje u Slavoniji, Zagrebu, Splitu. Susreli i poznato lice!

Sve nam je otkrio Ćiro Blažević, i kad je pije i kako, otkrio nam je i zašto je 'polubosanac'. Obišli smo od Panonske ravnice do Jadrana

6.10.2022.
21:00
VOYO logo

Kava je više od napitka. S njom se budimo, uz nju nastaju prijateljstva, ljubavi, uz nju sastančimo. Zato je Ružica Đukić istražila jesu li se građani odrekli, kave koja je za Hrvate, više od kave. Reporterka RTL-a otišla je do Branka Benkotića iz Antunovca. Na kavu. U ovoj kući svega može nestati, ali kave nikad.

"Evo moji dragi gosti. Sad možemo sjest i popit kavu, rakijicu i to je tako kod mene običaj", kazao je Benkotić. U velikim gradovima manje se zove u goste. Kava se više pije vani. Kavu su zagorčale cijene, ali građani ne odustaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasminka iz Zagreba na "Špici": "Mi smo kavice ne odričemo." Je li Božena iz Zagreba smanjila broj kava zadnje vrijeme otkako je kriza: "Ja nisam. Meni je to jedina razonoda i ja, kao što sam prije pila, tako i sad pijem."

Na jutarnjoj kavici i jedno dobro poznato lice, Miroslav Ćiro Blažević: "Ako je po kavi, onda sam ja polu-Bosanac. Nemam ustaljenu kavu nego tako, u društvu." Na pitanje merači li ili nešto drugo, odgovorio je: "Ne znam je meračit, ne znam. Nažalost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa njemu u životu nije išlo pomalo, zar ne? Pa tako niti kava? "Da, interesantno. Jako ste to dobro dijagnosticirali."

Iako kava nije neophodna za život, ma dobro, kako kome. Tog se luksuza ne odriču ni Splićani. Čak su neki i povećali broj popijenih kava. Stane iz Splita objasnila je: "Troduplo, četveroduplo. Di god me ko zove, ja pijen, hahaha!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi pak imaju zanimljive prijedloge za ugostitelje. Recimo Vedran iz Splita: "Kući radimo one turske kafe u đezvama, kako to u kafiću nema kupit? Ja moran ić u Sarajevo za popit kavu koju u Dalmaciju kuvan!"

Čini se da koliko god joj cijena skočila kod nas nikad neće vrijedi ona: pijem ja nju, pije ona mene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo