važno je osigurati dom / Pripreme za sezonu grijanja: Do servisera plinskih bojlera u ovo doba godine jako je teško doći

Dimnjak, baš kao i bojler, treba pregled svake godine

26.9.2019.
18:00
VOYO logo

Sezona grijanja je pred vratima, radijatori su još hladni, a 95.000 Zagrepčana i oko 125.000 Osječana, Siščana, Zaprešičana, Samoboraca i Velikogoričana još ne zna kad će početi grijanje.

''Mi pratimo dugoročnu i srednjoročnu prognozu i još nismo donijeli odluku o početku grijanja'', kaže Danijel Bizek, pomoćnik direktorice pogona Toplinske mreže Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HEP-u napominju da će svi biti na vrijeme obaviješteni, a tko god želi može se na toplanu uključiti i ranije. Za sve ostale, one koji imaju tzv. etažno grijanje sada je vrijeme za provjeru bojlera. No baš zato, do servisera, koji ovih dana rade neprestano, teško je doći.

''Ovisi o intenzitetu zvanja, kod nas je cirka desetak dana ono što je sigurno, a sve ostalo je 'ako'. Pospješilo je još i to što je grad raskopan...'', kaže plinoserviser Tihomir Mihalić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prioritet bi tu trebali imati stanovnici središta Zagreba jer je tu još oko 80.000 starih atmosferskih bojlera koji mogu biti opasni.

''Postoji realna mogućnost povrata ugljikova dioksida'', pojašnjaa Dubravko Duvančić, rukovoditelj Službe tehničke podrške Gradske plinare Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovo vrijeme najaktivniji su i dimnjačari iako oni kažu da su svoj posao dosad već trebali obaviti. No vrijeme godišnjih odmora napravilo je svoje pa do mnogih dimnjaka nisu mogli doći.

''Po mojoj procjeni sada je obavljeno oko 70 posto posla, ovo ostalo su sve zaostaci koji se moraju javiti u redovnoj kontroli'', kaže dimnjačar Nanad Zrinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dimnjak, baš kao i bojler, treba pregled svake godine jer tek kad dimnjačar obiđe i vašu zgradu, možete biti sigurni - da ste sigurni.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo