Apel Dječjeg doma u Zagrebu / Postani udomitelj! Sva djeca i mladi imaju pravo na život u obitelji. Pružite im skrb, odgoj, ljubav...

Image
Foto: Shutterstock

Cilj je smanjiti vrijeme boravka u ustanovi djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi

22.8.2019.
18:00
Shutterstock
VOYO logo

Djeca i mladi nikad nisu dovoljno veliki da ne požele živjeti u obitelji koja će im pružiti skrb i odgoj, sigurnost, toplinu, ljubav i prihvaćanje. Svakome djetetu potrebna je stabilna, sigurna, emocionalno topla i podržavajuća obiteljska okolina za cjelovit razvoj i sazrijevanje. To je glavni moto Dječjeg doma u Zagrebu koji je na svojoj Facebook stranici objavio apel za udomljavanje koji prenosimo u cijelosti: 

"Najveći broj djece na smještaju u Dječjem domu Zagreb ima kontakte sa svojim roditeljima u mjeri i na način kako su stručni timovi procijenili da je u najboljem interesu djeteta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakako je u najboljem interesu ove djece da što kraće vrijeme borave u ustanovi. Kada nije moguć povratak u obitelj, potrebno je osigurati alternativnu obiteljsku skrb kroz uslugu udomiteljstva. Iako se radi o usluzi definiranoj zakonom i pravilnicima, kvaliteta i dugoročnost ovog odnosa ovise o komplementarnosti osoba, prihvaćanju djeteta takvog kakvo jest i načinu na koji se u određenoj obitelji grade odnosi.

Kako je broj sada angažiranih udomiteljskih obitelji nedovoljan za podmirenje potreba za smještajem, to se Dječji dom Zagreb pridružio naporima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, centara za socijalnu skrb i drugih dionika javnog i civilnog sektora u motiviranju i pronalaženju novih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je doprinijeti smanjenju broja i vremena boravka u ustanovi djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi i osigurati im kvalitetno odrastanje u modelima obiteljske skrbi", stoji na Facebook stranicama Dječjeg doma Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo