Inspekcija u zoološkom kraj Obrovca / 'Postoji propust u veličinama kaveza, ali nije utvrđeno zlostavljanje niti zanemarivanje'

Image
Foto: Facebook

Nije utvrđeno zlostavljanje niti zanemarivanje, a najegzotičnija vrsta crni makakiji su dovoljno socijalizirani.

31.7.2017.
16:54
Facebook
VOYO logo

Veterinarska inspekcija ministarstva poljoprivrede prema prijavi je došla na
inspekciju nelegalnog zoološkog vrta kojeg drži jedan ugostitelj u Zatonu obrovačkom kraj Obrovca.

Iako je društvo za zaštitu životinja tvrdilo da su životinje pothranjene i zlostavljane, kako smo neslužbeno uspjeli doznati od inspekcije, životinje imaju hrane, vode i hlada - nije utvrđeno zlostavljanje niti zanemarivanje, a najegzotičnija vrsta crni makakiji su dovoljno socijalizirani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte:

Inspekcija je utvrdila da ipak ima propusta u veličini kaveza i uvjetima koji su potrebni nekim životinjskim vrstama. Ustanovljena je neadekvatnost u veličini nekih staništa i da se divlje životinje drže u prostoru koji nema status zoo vrta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno smo u fazi utvrđivanja kako bi vidjeli jesu li osigurani uvjeti za držanje tih životinja", izjavio je Miljenko Vujić, veterinarski inspektor ministarstva poljoprivrede.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je Facebook stranica koja brine o životinjama Malina on wheels objavila fotografiju i potresni komentar jedne aktivistice koja se našla u Zatonu Obrovačkom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam u Zatonu Benkovačkom, i tamo ima zoološki vrt, životinje na onoj žegi, lisica mršava,jadna, nojevi nemaju ni perja, jednom nešto nije u redu s nogom, imaju majmuna koji je također toliko jadan u tom malom kavezu, depresivan, srce mi se slomilo, zatim afrički paun kome fali pola krila, krv curi, ja moram to podijeliti s nekim, da odu tamo provjeriti stanje, i da li uopće itko vodi brigu o njima osim što im daju jesti,mislim meni životinje ne izgledaju baš ok i sretne", napisala je aktivistica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je poznato, inspektori Ministarstva poljoprivrede uobičajeno rade po godišnjem planu, no po prijavama određenih nepravilnosti promptno izlaze na teren.

Kontaktirali smo Ministarstvo iz kojeg su nam potvrdili da je slučaj improviziranog zoološkog vrta prijavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo