RATKO MATIJEVIĆ / Potencijalni šef ginekologije na Svetom Duhu za RTL o slučaju Čavajda: 'Ako budem predstojnik, sve će biti po Zakonu'

Dok se odluka drugostupanjske komisije u Hrvatskoj još čeka, slovenska komisija danas je donijela odluku i Mireli Čavajdi odobrila prekid trudnoće iz medicinskih razloga

10.5.2022.
19:10
VOYO logo

Slovenski liječnici kažu - može, a hrvatski još nisu donijeli konačnu odluku o Mirelinoj sudbini. Na Rebru je na njihov zahtjev obavila dodatne preglede.

"Ona je jutros oko 9 sati primila mail u kojem je KBC Zagreb poziva na napravi magnetsku rezonancu, ona je došla na termin, to je sada obavljeno i očekujemo nalaze i odluku drugostupanjske komisije", kazala je Vanja Jurić, odvjetnica Mirele Čavajde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Vili Beroš naredio je inspekcijski nadzor u bolnicama kojima se Mirela obratila. Rezultata još nema. Mirelu nisu kontaktirali ni saslušali.

"Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva u postupku je obavljanja nadzora nad zakonitošću rada u Kliničkoj bolnici 'Sveti Duh', kao i u drugim zdravstvenim ustanovama koje su primile zahtjev trudne pacijentice", navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTAR O GORUĆOJ TEMI /

Beroš o slučaju Čavajda: 'Nadzor Zdravstvene inspekcije u tijeku. Prosvjedi? Apeliram na mirnu atmosferu'

Image
MINISTAR O GORUĆOJ TEMI /

Beroš o slučaju Čavajda: 'Nadzor Zdravstvene inspekcije u tijeku. Prosvjedi? Apeliram na mirnu atmosferu'

Mirela je pomoć prvenstveno potražila na Svetom Duhu, gdje su svi ginekolozi već godinama u prizivu savjesti. Njihova prvostupanjska komisija rekla je da postoje medicinski razlozi za pobačaj, ali da oni za to nemaju stručnjake. Za gradonačelnika Tomislava Tomaševića nedopustivo. A moguće rješenje vide u dolasku novog predstojnika Klinike za ginekologiju - Ratka Matijevića.

"Imajući na umu da gospodin Matijević je trenutno ili je do sad bio šef ginekologije na Merkuru, gdje se i te kako obavljaju svi prekidi trudnoće na zahtjev žene do desetog tjedna, što nije slučaj na Svetom Duhu već godinama. U tom smislu očekujem da njegovo dovođenje ide u smjeru tih promjena", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I doktor Matijević za RTL kaže - ako bude predstojnik Klinike da će biti sve po Zakonu, u prijevodu - omogućit će pobačaj. Ono za što se sada bori Mirela.

"Spremni smo na sve s obzirom na to kako se situacija razvijala posljednjih dana. Međutim, očekujemo da će odluka biti u skladu sa zakonom koji je na snazi u RH. Odnosno da će se komisija fokusirati na zdravstvenom stanju nje i njenog ploda", kazala je Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka bi trebala biti donesena do kraja tjedna, ako bude negativna Mirela ide u Sloveniju.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo