'PREKO ŽICE' / Potez koji se čekao: Vlada je razriješila Josipu Rimac i pomoćnicu ministra Horvata

Dok Rimac čeka ispitivanje u PNUSKOK-u, s Markova trga stigla je objava o njezinoj smjeni

29.5.2020.
17:49
VOYO logo

Vlada je razriješila dužnosti državnu tajnicu u Ministarstvu uprave Josipu Rimac te pomoćnicu ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Anu Mandac.

Image
velika akcija /

Uhićeni šef Hrvatskih šuma, Rimac i niz poznatih lica! Jakupčićev odvjetnik: 'Ne smatra se krivim'

Image
velika akcija /

Uhićeni šef Hrvatskih šuma, Rimac i niz poznatih lica! Jakupčićev odvjetnik: 'Ne smatra se krivim'

Na telefonskoj sjednici Vlada je donijela i Zaključak o prihvaćanju Dodatka III Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

Podsjetimo, jutros su započela uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori bliski istrazi potvrdili su da su u petak ujutro uhićeni državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

Da je Jakupčić uhićen, potvrdio je njegov odvjetnik Vladimir Terešak, i to u sklopu istrage oko vjetroelektrana kod Knina, a za koje se svojevremeno kao kninska gradonačelnica zalagala Rimac koja je također uhićena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Željko Gulišija, branitelj sada već bivše državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac, rekao je da pretpostavlja kako je njegova branjenica i bivša kninska gradonačelnica uhićena zbog istrage povezane s vjetroelektranama.

Policija je u Splitu uhitila Ivana Melvana, voditelja uprave Hrvatskih šuma u tom gradu koji je nakon toga odvezen u Zagreb u PNUSKOK-u, doznaje se od njegova odvjetnika Nediljka Ivančevića. Na upit je li Melvanovo uhićenje povezano s ostalim uhićenjima u vezi s vjetroelektranama kod Knina, Ivančević je rekao da o tome ne može govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među uhićenima je i Ružica Njavro, tajnica kabineta u Ministarstvu poljoprivrede, te Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva. 

Jedan od 13 uhićenih je i Ante Sladić, poduzetnik iz Šibenika, a istragom je obuhvaćena i tvrtka Milenka Bašića, poduzetnika iz BiH, koji za sada nije uhićen jer nije u Hrvatskoj, a njegova tvrtka se bavi obnovljivim izvorima energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo