MUTNA POSLA / Potpredsjednik sabora Sanader zaposlio sina u udruzi u kojoj je šef: 'Moj sin ima sve kvalifikacije za to mjesto'

Informaciju koju je prvu objavio RTL-ov portal Net.hr danas je komentirao i sam Ante Sanader, a zanimljivo viđenje situacije imao je i Zoran Milanović

4.2.2022.
20:45
VOYO logo

Savjet koji je davao drugima, Ante Sanader, je, čini se, primijenio kod sebe.

"Brinite se vi o svojoj kući", nekada je govorio Ante Sanader.

Pa je tako, početkom godine, njegov 27-godišnji sin Ivan Sanader dobio posao u Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije koji mu je mogao potpisati samo vlastiti otac. Riječ je o udruzi koja je osnovana 2009. godine u vrijeme kada je župan bio Ante Sanader koji je i danas njezin predsjednik.

"Moj sin nije pao s kruške. Reka san, on je zapovjednik dobrovoljnog vatrogasnog društva i kao takav član je zapovjedništava", objašnjava Sanader.

Image
ANTE SANADER /

'Nisam utjecao na zapošljavanje sina, pa nije on pao s kruške. Milanović? On svog sina lakše rješava u privatno poduzetništvo'

Image
ANTE SANADER /

'Nisam utjecao na zapošljavanje sina, pa nije on pao s kruške. Milanović? On svog sina lakše rješava u privatno poduzetništvo'


Takva vatrogasna zajednica ne gasi požare. Organiziraju seminare i edukacije vatrogasaca, sportska natjecanja i slično.

"Netočna je informacija da je naša zajednica državna institucija. Mi smo udruženje dobrovoljnih vatrogasnih društava", tvrdi Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako se financiraju, odgovara: "Mi funkcioniramo po zakonu o udrugama znači, kao sve udruge. - Znači, iz proračuna? Većim dijelom iz proračuna."

Ništa sporno HDZ-ov politički tajnik ne vidi u zapošljavanju sina.

"Moj sin ima sve kvalifikacije za to mjesto i dobro je da ispitujemo i postavimo na tapet sve. I mog sina i sve ostale", ponosno govori potpredsjednik Sabora.


"A što je s mojim sinom", upitao se danas predsjednik Milanović.

"Gdje će suza nego na oko. Još jedan HDZ-ovac. Dakle, ćaća sredio posao sinu. Gdje da moj sin radi? Pitam, ako HDZ, ima neki natječaj da prima mlade ljude da se moj Ante javi na taj natječaj, Jakov. Mislim, ja ću mu savjetovat da se učlani u HDZ", ironično poručuje Milanović.

Predsjednikov sin, ako je suditi po onomu što kaže Ante Sanader, za vatrogastvo je dobrano zakasnio. Jer Ivan Sanader koji je 94. godište vatrogastvom se, prema onomu što je danas rekao njegov otac, počeo baviti kad je imao 8, ili u drugom slučaju, 13 godina.

"Znači, moj sin je dobrovoljni vatrogasac 20 godina. Moj sin je zapovjednik dobrovoljnog vatrogasnog društva,15 godina vatrogasac" pomalo neodlučno odgovara Sanader.

Nepotizam u vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije danas je komentirala i oporba.

"Što se vi stvarno čudite tome. Ja nisam sigurna postoji li ijedan, ijedan visoki dužnosnik HDZ-a čiji direktan rod, indirektan rod, prijatelji, interesno povezane osobe sa HDZ-om nisu zaposlene mimo javnog natječaja ili istiskujući onog koji je kvalificiraniji", govori Mirela Ahmetović iz SDP-a.

"Pitajte ljude koji su u vatrogastvu dakle na koji način Ante Sanader odlučuje o svemu što se događa u hrvatskom vatrogastvu. On se brine o sebi i svojim privatnim interesima. Ne bih želio reći da je piroman, ali da sudjeluje u rasplamsavanju ovog plamena korupcije koji proždire sve pore hrvatskog društva, to svakako", tvrdi MOST-ovac Nikola Grmoja.

Požar oko skandala sa zapošljavanjem vlastita sina Ante Sanader teško će ugasiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike