nisu izglasali proračun / Potpuno paralizirano desetak općina i gradova nakon Vladine odluke o razrješenju izvršne vlasti

Potpuno su paralizirani lokalni sustavi desetak općina i gradova nakon što je Vlada na jučerašnjoj posljednjoj sjednici donijela odluku o razrješenju izvršne vlasti ondje gdje se nije uspio izglasati proračun

15.1.2016.
19:05
VOYO logo

Potpuno su paralizirani lokalni sustavi desetak općina i gradova nakon što je Vlada na jučerašnjoj posljednjoj sjednici donijela odluku o razrješenju izvršne vlasti ondje gdje se nije uspio izglasati proračun.

Školarci idu na nastavu, umirovljenici primaju mirovine. Tek rijetko koji od 14 tisuća mještana Nove Gradiške zna da gradonačelnika od jučer nemaju jer se 18 vijećnika nije moglo dogovoriti oko proračuna za 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Itekako će se osjetiti da je grad obezglavljen, uvjerava dosadašnji nositelj najmoćnije funkcije lokalne izvršne vlasti, jer primjerice, vladin povjerenik koji će ga zamijeniti neće moći obnavljati pročelja ili parkove idućih mjeseci do prijevremenih izbora.

"Povjerenik nema nikave ovlasti kojima može pripremati projekte. Četiri do pet mjeseci grad potpuno staje, izbori će koštati 500 tisuća kuna", rekao je Željko Bigović, razriješeni gradonačelnik Nove Gradiške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenik stiže i na Murter.

Da ga je vlada razriješila, načelnik ove otočne općine doznao je u Španjolskoj gdje se trenutačno nalazi na odmoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da će se negativno odraziti jer se samim tim činom događa na određeni rok bezvlašće", prokomentirao je Ivan Božikov, razriješeni načelnik Općine Murter.

Bezvlašće će, Murter i Novu Gradišku, iskusiti privremeno još 7 gradova i općina, svi zbog neizglasavanja proračuna. Ali to je svake godine tako u 10-ak gradova, a na nezadovoljstvo lokalnih šefova naviknuli su već u ministarstvu uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa te kritike svakako djelom stoje, ali činjenica je da nije donesen proračun, a samim time i da su ostali imaju vezanu ruke jer ne mogu raspolagati sredstvima planirati", kazao je Boris Milošević, pomoćnik ministra uprave .

Pa građani tih zajednica u šali rezimiraju kako ionako već žive u državi koju će voditi potpuno im nepoznata osoba, pa neće ni osjetiti da će i njihovim sredinama upravljati nepoznat im povjerenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo