Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
burno na iblerovom trgu

Potresi u SDP-u: traži se izvanredna sjednica Predsjedništva, ali i zaziva se da se Ranka Ostojića i Predraga...

Umjesto šaputanja, na Glavnom odboru SDP-a pljuštale su optužbe

Damira Gregoret/ 30.1.2017. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dva mjeseca od kada je preuzeo SDP, Davor Bernardić suočen je s padom rejtinga, ali i s ozbiljnim previranjima i optužbama u vrhu stranke. Kako doznajemo, traži se izvanredna sjednica Predsjedništva, ali i zaziva da se Ranka Ostojića i Predraga Matića izbaci iz stranke.

Umjesto šaputanja, na Glavnom odboru SDP-a ovog vikenda pljuštale su optužbe. Najviše na račun Predraga Matića koji uzvraća:

"Sad odjednom ja sam kriv za pad rejtinga stranke! Nikog ne napadam, ali ću se braniti, poručujem im to. Čudim se da organizatori nisu malo krenili, ipak su to malo perfidniji igrači, nego ovako seljački, dajte malo, neku mi krađu dajte, pedofiliju, zoofiliju, tu mi smjestite, budite malo kreativniji. Zna se tko vodi tu igru, tko skakuće uokolo. Gospodin Ostojić? Ne bih dalje zaoštravao", poručuje Matić.

Matić, ali i dio članova Predsjedništva tumače da je Rajko Ostojić krenuo u obračun sa svima koji su u stranačka tijela ušli mimo njegovog šalabahtera. Zbog marginalizacije kod donošenja odluka zatražena je i izvanredna sjednica Predsjedništva. A dok Ostojić, baš kao i Bernardić ne želi pred kamere, njima blizak Zlatko Komadina pokušava spustiti loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Prvo treba u kući razgovarati tako da ne bi ništa kažem špekulirao niti bi polemizirao s kolegama u javnosti", smiruje Komadina.

No u isto vrijeme dio članova bliskih Bernardiću traže da se Matića, ali i Ranka Ostojića izbaci iz stranke.

Upravo se čita

"Mislite li da je uopće realno moguće da dođe do isključenja iz stranke? I to je moguće, volio bih da probaju i s tim, dakle ja od SDP-a ne bježim, ako me iskljuće dapače, bojim se da će tio izazvat neke potrese i posljedice. Neka probaju", jasno će Matić.

"Valjda će se netko od rukovodstva udostojiti razgovarati oko najava za isključenje. Na njima je odluka. Ako tako misle neka to i naprave", poručuje Ranko Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

A u SDP-u i financijski problemi. Zbog pada prihoda novom sistematizacijom svima se smanjuju plaće, a povećavaju članarine. Umjesto 400 kuna, saborski će zastupnici plaćati od 1000 do 1500, a eurozastupnici čak 3000 kuna na mjesec. Bernardić namjerava godišnje uštedjeti oko 260 tisuća kuna, a rezat će se sve - pa i troškovi stranačkog kafića. Uz to, provjerava se i trag novca:

U jeku kampanje, u kolovozu, SDP je potrošio nešto više 172 tisuće kuna na usluge student servisa, a u studenom, kad je sve završilo, gotovo 230 tisuća kuna. Dio sadašnjeg vodstva istražuje jesu li to bile naručene usluge za unutarstranačke izbore iz Ostojićevog ili Miljenićevog kruga.

Stroga kontrola preko Kodeksa ponašanja uvodi se i za društvene mreže.

“Ima onih drugih koji malo previše si uzimaju za pravo komentirati posebno druge članove i nešto oštrije, da ne kažem uvredljivije, govoriti i o njima i o politici stranke”, kaže predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Odnosi se to možda i najviše na glasnogovornicu stranke Danicu Jurišić koju putem društvenih mreža mnogi SDP-ovci optužuju za nelojalnost. Ali to je jasna poruka i svima ostalima. 

Damira Gregoret/ 30.1.2017. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba