'NISTE SAME' / Potresna ispovijest majke koja je izgubila bebu: 'Tuga nikad ne prestaje, postaje samo drugačijeg oblika'

Niste same - poručila je Ivana svim ženama koje dijele njezinu sudbinu. Ona je jedna od majki koje su izgubile bebu. Svoju nerođenu kćer Ledu nikada neće moći zaboraviti. Iako su je uvjeravali da će bol nestati kad stignu druga djeca, to se nije dogodilo. Bol je tu, samo je promijenila dimenziju

20.10.2015.
18:43
VOYO logo

IvanaGrbavac Petak je majka dvomjesečnog Frane, dvogodišnje Brune, ali i malenog anđela, kćeri Lede, koja bi, da je sve bilo u redu, danas imala tri godine. U 29. tjednu trudnoće ova je 35-godišnja majka izgubila svoje prvo dijete.

"Svi govore kad budeš imala svoju drugu djecu bit će ti lakše, ali to nije istina. Gledajući njih znam da ih je trebalo bit troje i kada gledam Brunu kada trči kroz stan znam da je trebala trčati sa sestrom. To je ono što je najgore", rekla je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je već bilo spremno za malenu Ledu. Krevetić, njezin jastučić i plišane igračke. Samo je trebala doći doma i biti ljubljena u rukama svojih roditelja. No to se nikada nije dogodilo.

"Imala sam normalnu trudnoću do 5 mjeseca kad sam dobila trombozu i plućnu emboliju. No stali su protoci u 29. tjednu trudnoće. Beba je trebala ići van, no prekasno su reagirali. Beba je umrla i morala sam je roditi prirodnim putem", ispričala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku srušio se cijeli Ivanin svijet. Nije znala što učiniti, a nitko u rodilištu nije znao kako pomoći. Govorili su joj da se to događa svaki dan. Brojne su majke koje poput Ivane nikada neće moći zagrliti, poljubiti i vidjeti svoje dijete.

"Pokopali smo je u krugu obitelji sa svećenikom iako je rekao da se za nju ne treba moliti jer je ona anđeo. Htjeli smo napraviti sve da ode dostojanstveno", kaže. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikada Ivana nije uspjela vidjeti osmijeh svoje djevojčice i reći joj koliko je voli.

"Tuga nikada ne prestaje. Postaje samo drugačijeg oblika. Ona je u našoj obitelji svakodnevno prisutna. Obilježavaju se njezini rođendani. Zajedno idemo na groblje, a moja djeca rastu sa spoznajom da imaju sestru koja je anđeo i koja ih čuva", rekla je Ivana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majke poput Ivane društvo uči da zatome svoju bol. No Ivana nam kroz suze priznaje - bol nikada ne nestaje. Svoju je tužnu priču željela podijeliti s drugim majkama koje dijele ovakvu sudbinu i poručiti im - niste same. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo