galaxy / Potresna ispovijest zagrebačkog ovisnika: 'Zbog ove droge pljunuo sam majku i mokrio u krevet'

Image
Foto: PIXSELL

Kao i mnogi drugi klinci i Roko se počeo drogirati zbog obiteljskih problema, a s vremenom je potpuno prestao funkcionirati i počeo se povlačiti u sebe

22.5.2018.
20:57
PIXSELL
VOYO logo

Posljednjih godina na ulicama hrvatskih gradova pojavila se nova opasna droga, a koju se donedavno moglo legalno kupiti na kioscima i raznim smart shopovima jer se radi o proizvodima registriranima kao osvježivačima zraka. Ulično ime ove droge je Galaxy, no poznata je i kao Spice, Black Mamba, Zombie, Rainbow, Space Kadet.

Upravo zbog Galaxyja je 2015. godine u Zagrebu preminuo jedan 15-godišnjak, a prije nekoliko tjedana je u Osijeku hospitalizirano šestero maloljetnika zbog konzumacije te droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galaxy je ‘zaslužan’ i što se život danas 27-godišnjeg Roka pretvorio u pakao. U proljeće 2014. godine je prvi put probao Galaxy, deset mjeseci ga je pušio od jutra do sutra nakon čega je, kako sam kaže, završio u ludnici.

“Kada sam počeo pušiti Galaxy, izletavao je svuda, kao iz paštete. Mogao se nabaviti u gotovo svakom smart shopu, a ja sam ga kupovao u jednom kiosku u Tkalčićevoj. Cijene paketića kretale su se od 10 do 110 kuna. Svi su ga pušili, Centar je vrvio klincima na Galaxyju, a parkić kod Opatovine bio je prepun iskorištenih paketića nalik na kondome”, započeo je svoju potresnu ispovijest u razgovoru za Zagreb.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i mnogi drugi klinci i Roko se počeo drogirati zbog obiteljskih problema, a s vremenom je potpuno prestao funkcionirati i počeo se povlačiti u sebe.

“Pretvarao sam se u biljku. Prema roditeljima i prijateljima postao sam drzak, bahat i arogantan, katkad i agresivan. Pod utjecajem Galaxyja prilikom jedne svađe, vlastitu sam majku pljunuo u lice”, opisao je Roko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i kako se jednom prilikom onesvijestio na tramvajskoj stanici nakon što je zapalio joint.

Znalo mu se dogoditi da leži u sobi paraliziran i da uopće ne primijeti da se pomokrio jer se nije mogao pomaknuti i otići do toaleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završio je u jednoj zagrebačkoj psihijatrijskoj bolnici gdje nije htio priznati da je ovisan o Galaxyju, već su liječnici mislili da ima problema s konzumacijom marihuane. Priznaje da je ondje proveo dva najgora mjeseca u životu, a nakon liječenja mu je dijagnosticirana akutna psihoza. Kasnije mu je dijagnoza prepravljena u shizofreniju kako bi mogao nastaviti dobivati jaki lijek predviđen za tu bolest, piše Zagreb.info.

Nakon izlaska iz bolnice je prestao konzumirati Galaxy, ali tvrdi da i danas osjeća posljedice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte više:

>>Šestero djece završilo na psihijatriji zbog droge: 'Imaju teške halucinacije, agresivne i nekontrolirane ispade'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Na ulici se pojavila nova sintetička droga: u samo tri dana u osječkoj bolnici završilo šest maloljetnika!

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo