PREŽIVLJAVANJE NA BANOVINI / Potresna priča samohrane majke iz Siska: Radi dva posla da otplati kredit za stan koji joj je uništio potres!

Ana iz Siska ne želi otići. Sve što želi jest pružiti djetinjstvo i dom za svoju malenu Margitu te nastaviti život tamo gdje je i započela - u svom stanu

6.6.2021.
19:09
VOYO logo

Na odmor na moru samohrana majka iz Siska ni ne pomišlja. Radi dva posla kako bi platila kredit za stan koji joj je prije 6 mjeseci uništio potres, a kako u tom stanu ne može živjeti, osim kredita svakog mjeseca plaća i najam stana.

Ovo je trebao biti njezin novi dom. Onaj u kojemu bi uživala sa kćerkom i započela novi život. Sve je, kaže, bilo kako treba. Ali samo mjesec dana. No, potres još je srušio sve planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno sam bila uvjerena da ću se tu vratiti i nastaviti svoj život dalje... sa osmjehom na licu. Stan je nastradao po svim tim zidovima, ćoškovima... popucalo je tu recimo iznad bolte, po sobama nam je popucalo - u mojoj spavaćoj sobi i u dječjoj", kaže Ana Vukelić.

No, kada se nakon spašavanja pacijenata na intenzivnoj u sisačkoj bolnici oporavila od šoka, shvatila je da se u svoj dom više - neće vratiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evakuirali su bolnicu. Ona je tada radila na intenzivnom odjelu. I nije u biti tada ni obraćala pažnju što se točno dogodilo sa stanom. tek dva dana kasnije i to je bilo strašno. To ju je baš pogodilo, bilo joj je teško", govori Maja Udiljak, Anina prijateljica.

Ana iz Siska ne želi otići

Hrabra i skromna majka trenutno živi sa 7-godišnjom kćerkom kao podstanar. Uz ratu kredita za razrušeni stan i najamninu – ne preostaje joj mnogo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kredit koji sam uzela na 30 godina i dalje stiže na naplatu. Rata kredita je 3000 kuna, najamnina je 1700 kuna uz trenutnu subvenciju grada Siska od tisuću kuna za do 1.7. te nakon toga se u cjelosti mora plaćati ta stanarina. Što bi vam nekako sada najviše pomoglo? Što... što ja trebam odgovorit sad na to...", kaže Ana.

Image
Potresna priča /

Netom prije potresa Siščanka Ana kupila je sebi i kćeri dom. Sad radi dva posla da plati kredit za ruševinu i najam za stan u kojem živi

Image
Potresna priča /

Netom prije potresa Siščanka Ana kupila je sebi i kćeri dom. Sad radi dva posla da plati kredit za ruševinu i najam za stan u kojem živi

Spas je pokušala pronaći u dodatnom poslu - i to uz nogometni teren. Ondje mladim nogometašima pomaže kao dežurni fizioterapeut - a oni za nju prikupljaju donacije za otplatu kredita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada smo prikupili oko 5 tisuća kuna. Prikupljanja su počela u srijedu i nastavljamo i dalje. Jako nam puno znači zbog oporavka naših igrača i Ana nam puno pomaže i na utakmicama tako da postala je član naše velike obitelji", ističe predsjednik u NK Metalac Zoran Sertić.

A obitelj je gdje je dom - pa tako Ana iz Siska ne želi otići. Sve što želi jest pružiti djetinjstvo i dom za svoju malenu Margitu te nastaviti život tamo gdje je i započela - u svom stanu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji želite pomoći Ani to možete učiniti uplatom na sljedeći račun:
Ana Vukelić
HR2224840083218088346
SWIFT: RZBHHR2X

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo