znakovi oporavka / Povećava se broj putnika u splitskoj trajektnoj i zrakoplovnoj luci: 'Sve je krenulo, živnulo, zbog čega se nadamo dobroj sezoni'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Dobro je što mi osjećamo sada dolaske svaki mjesec - ožujak, travanj, svibanj, a očekivanja za lipanj su da se promet najmanje udupla'

5.6.2021.
16:55
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Ovaj vikend kroz splitsku trajektnu luku proći će 25 tisuća putnika i deset tisuća vozila, dok će u Zračnu luku sletjeti i poletjeti 67 zrakoplova koji će prevesti oko šest tisuća putnika, doznaje se u subotu.

Najviše putovanja trajektom je od četvrtka, kada je za blagdan Tijelova počeo produženi vikend, prema Supetru (otok Brač), Starigradu (otok Hvar) i Visu (otok Vis) . Uz to su u promet puštene i tri izvanredne trajektne linije prema Braču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danijela Ivanović, voditeljica linija u Jadroliniji kaže da su brojke od ovoga vikenda za 60 posto veće od onih koje su bile u istom razdoblju prošle godine.

"Mogu potvrditi da je sve krenulo, živnulo zbog čega se nadamo dobroj sezoni", rekla je Hini Ivanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je turistička sezona stigla osjeti se i u splitskoj Zračnoj luci, u koju će za vikend sletjeti i poletjeti ukupno 67 zrakoplova koji će prevesti oko šest tisuća putnika.

Šef službe prihvata i otpreme putnika u splitskoj Zračnoj luci Mate Melvan kaže da što se tiče destinacija, do sada su ih imali 29, a sada očekuju njih 65, dok u lipnju sa 14 država idu na njih 26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato procjenjuje da lipanj mogu označiti kao početak, odnosno uvod u srce turističke sezone, kada se pojavljuju nove destinacije i novi prijevoznici.

"Dobro je što mi osjećamo sada dolaske svaki mjesec - ožujak, travanj, svibanj, a očekivanja za lipanj su da se promet najmanje udupla. Tako smo u ožujku imali blizu osam tisuća putnika, u travnju oko 15 tisuća, u svibnju 33 tisuće, a sada očekujemo da bi mogli u lipnju imati i do 80 tisuća putnika. Što se tiče prijevoznika, mi smo do kraja svibnja imali 15 prijevoznika koji su letjeli kod nas, a sada ih u lipnju očekujemo 30", objasnio je Melvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novost je i svakodnevna linija za Amsterdam koja će u srcu sezone letjeti i po tri puta dnevno.

Bitno je i da su dolasci zrakoplova u Split puni putnika, pa tako po avionu bude i do 150 putnika, dok su odlasci iz Splita daleko prazniji, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo