bedemi privlače turiste / Povijesna jezgra kao na dlanu: Svaki drugi gost koji je stigao u Dubrovnik ove je godine posjetio i zidine

Zidinama se od početka godine prošetalo 430 tisuća ljudi!

27.8.2022.
9:00
VOYO logo

Svaki drugi gost koji je stigao u Dubrovnik ove je godine posjetio i zidine. Broj posjetitelja već je premašio cijelu prošlu godinu, ali još je u sjeni rekordne 2019. Manji su i prihodi od ulaznica, iako je ove sezone ponovno poskupio...

S gotovo 2 kilometra dugačkih zidina dubrovačka povijesna jezgra je kao na dlanu. Prizori su to koji turiste vraćaju na bedeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo ovdje i prije i htjeli smo ponovno doći jer odavde se može vidjeti svaki kutak", kaže Patrick iz Irske. "Apsolutno prelijepo. Znali smo da je ovo broj jedan turistička destinacija u Dubrovniku i na ovaj način smo započeli naš dan. Za sada je odlično", govori Mitchell iz SAD-a.

Image
bilo mu vruće? /

Gol k'o od majke rođen šetao Dubrovnikom, a navratio je i do ureda Turističke zajednice...

Image
bilo mu vruće? /

Gol k'o od majke rođen šetao Dubrovnikom, a navratio je i do ureda Turističke zajednice...

Odlične su i brojke posjetitelja. Do sredine kolovoza prošle godine na dubrovačkim zidinama prodano je 187 tisuća ulaznica, ove godine 229 posto više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zidinama se od početka godine prošetalo 430 tisuća ljudi, od čijih se ulaznica zaradilo više od 70 milijuna kuna. U istom razdoblju rekordne 2019. broj posjetitelja, ali i ukupan promet bili su 40 posto veći. 115 milijuna kuna stiglo je od ulaznica.

Iako ih milijuni dijele od rekordnih prihoda, u Društvu prijatelja dubrovačke starine zadovoljni su novom sezonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osmi mjesec je preko 120 tisuća posjetitelja bilo na gradskim zidinama i mogu vam reći da smo već sada dosegnuli brojeve koje smo imali cijelu prošlu godinu", govori Vedran Kosović, predsjednik Društva prijatelja dubrovačkih starina.

A dosegnuli su i nove cijene ulaznica. I za djecu i za odrasle od ove sezone 50 kuna skuplje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam je izračunao, samo sam platio. Znam da inače turističke destinacije uzimaju dosta novca na svojim glavnim atrakcijama", govori Hudigar iz Njemačke.

"Mi smo zapravo kupili Dubrovnik Card čija je cijena razumna. Ali, vi trebate novce da biste očuvali zidine", kaže Agnes iz Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zidine koje su stoljećima ranije služile za obranu, danas su među najatraktivnijim turističkim atrakcijama, koja bez obzira na visoke temperature i cijene privlači turiste iz cijelog svijeta.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo