PORAZ 'VELIKANA' / Povijesni gubitnici ovogodišnjih izbora!

Image

Uz poraz vladajuće Hrvatske demokratske zajednice, ovogodišnji parlamentarni izbori ostat će upamćeni po tome što su HSLS i HSP izgubili parlamentarni status, a HSS je spao na samo jednog zastupnika.

5.12.2011.
12:10
VOYO logo

Nakon teškog poraza Hrvatske demokratske zajednice na ovogodišnjim izborima i potpune premoći Kukuriku koalicije, koja je osvojila čak 80 zastupničkih mjesta u Saboru, gubitke zbrajaju i ostale hrvatske stranke.

Drugi među najvećim gubitnicima zasigurno je HSS, koji je u šestom sazivu Sabora imao čak šest zastupnika ( Miroslav Čačija, Josip Friščić, Stipo Gabrić, Zdravko Kelić, Marijana Petir i Božidar Pankretić), dok je na ovogodišnjim izborima uspio osvojiti svega jedan mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno je da ćemo iz ovih izbora znati izvući pouke na koji način i kako se ubuduće postaviti i uložiti više napora s manje prijepora prema drugima te stvoriti snagu desnoga centra. Poruku u tom pravcu mi smo već slali i vjerujem da ćemo to uspjeti ostvariti", poručio je predsjednik stranke Josip Friščić.

Treće mjesto gubitnika pripalo je HSLS-u, koji će, umjesto dosadašnja dva ( Ivan Čehok i Antun Korušec), ostati bez ijednog predstavnika u Saboru. Podsjetimo, u Račanovoj su Vladi imali čak 23 zastupnika!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSLS i HSP doživjeli su povijesni poraz - po prvi puta od 1992. godine ostali su bez ijednog zastupničkog mjesta u Saboru!

Od gradonačelnika Zagreba (Milan Bandić), Splita (Željko Kerum), Osijeka (Krešimir Bubalo) i Metkovića (Stipo Gabrić Jambo), koji su u svojim gradovima redovito osvajali najveći broj glasova, u zastupničke klupe novog saziva Hrvatskog sabora ući će samo Kerum, koji je u 10. izbornoj jedinici koalirao s HDZ-om, te Bubalo, čiji je HDSSB osvojio šest mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo