propusti s imovinom / Povjerenstvo kaznilo Dragana Kovačevića s 13000 kuna, no to mu je najmanji problem

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Bivšeg predsjednika Uprave JANAF, Dragana Kovačevića, koji je smijenjen u rujnu 2020., USKOK sumnjiči za više koruptivnih kaznenih djela

27.8.2021.
14:00
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je s 13.000 kuna kaznilo bivšeg predsjednika Uprave trgovačkog društva JANAF Dragana Kovačevića, jer u tri trgovačka  društva nije prenio upravljačka prava te zbog nepodnošenja imovinske kartice na kraju mandata.

Kovačević je kažnjen s tri tisuće kuna (plativo u tri rate) jer dok je obnašao dužnost predsjednika Uprave Jadranskog naftovoda nije prenio upravljačka prava na drugu osobu na temelju udjela u vlasništvu trgovačkih društava Finkor i Rašeljke te Centru ekonomskog razvoja - CER d.o.o. Povjerenstvo ga je kaznilo i s 10.000 kuna (plativo u deset rata) jer nikada nije dostavio imovinsku karticu za kraj mandata, iako je pozvan da to učini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, bivšeg predsjednika Uprave Jadranski naftovod, Dragana Kovačevića, koji je smijenjen u rujnu 2020., USKOK sumnjiči za više koruptivnih kaznenih djela. 

Image
nulta stopa tolerancije /

Nakon uhićenja bivšeg šefa, JANAF se pohvalio certifikatom za suzbijanje podmićivanja: 'Ovo je snažna poruka zaposlenicima'

Image
nulta stopa tolerancije /

Nakon uhićenja bivšeg šefa, JANAF se pohvalio certifikatom za suzbijanje podmićivanja: 'Ovo je snažna poruka zaposlenicima'

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je s 10.000 kuna (plativo u deset rata) kaznilo i gospićkog gradonačelnika Karla Starčevića jer je istovremeno obavljao tu dužnost te funkciju direktora u trgovačkom društvu "Ličanka - proizvodnja pića" iz Donjeg Pazarišta i prokuriste u trgovačkom društvu "Pivovara Ličanka" iz Zagreba te u njima nije prenio upravljačka prava, što je protivno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo je s dvije tisuće kuna (plativo u dvije rate) kaznilo bivšeg saborskog zastupnika Igora Dragovana jer podatci u njegovoj imovinskoj kartici nisu odgovarali podatcima u zemljišnim knjigama vezano uz parkirno mjesto stečeno 2017. godine te suvlasništvo u stanu njegove supruge.

Bivši predsjednik Uprave trgovačkog društva Pleter-usluge Marijan Mareković kažnjen je sa četiri tisuće kuna (plativo u četiri rate) zbog desetak manjih nepravilnosti vezanih uz nekretnine te pogrešne podatke vezane uz svoje prihode te prihode i mirovinu supruge u izvješćima o imovinskom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv bivšeg saborskog zastupnika Milana Kujundžića zbog nesklada u imovinskoj kartici vezanoj uz prihode (dohodak od plaće i honorar koji mu je isplatila Opća bolnica Virovitica), nekretnine u njegovom vlasništvu kao i vlasništvu njegove supruge te u poslovnim udjelima i dionicama (nije prijavio dionice HT-a).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo