nema sukoba interesa / Povjerenstvo ne pokreće postupak protiv Bandića: 'Sam je podmirio trošak prijevoza na pogreb majke'

Image
Foto: Tibor Jurjevic/PIXSELL

Protiv Bandića pred Povjerenstvom se vodi više postupaka a u nekima je kažnjen

6.3.2020.
11:31
Tibor Jurjevic/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokrenuti postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika Bandića koji je prijavljen da je gradskim novcem podmirio odlazak službenika na pogreb njegove majke u BiH, jer je utvrđeno da je sam podmirio trošak.

U prijavi protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića stoji da je gradski protokol organizirao prijevoz za službenike s nekoliko autobusa u Grude u iznosu od 50.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Povjerenstvo je utvrdilo da Bandić nije prekršio zakon jer je na njegovo ime naslovljen račun, a osim toga Grad Zagreb se očitovao da oni nisu platili prijevoz, rečeno je na sjednici Povjerenstva u petak.

Protiv Bandića pred Povjerenstvom se vodi više postupaka a u nekima je kažnjen. Utvrđeno je, primjerice, da se nalazio u 'odnosu ovisnosti' jer je odvjetničkom društvu Marijana Hanžekovića koji mu je platio jamčevinu od 15 milijuna kuna za izlazak iz istražnog zatvora, dodjelio posao zastupanja grada i Holdinga vrijedan 25 milijuna kuna zbog čega je kažnjen s 30.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu Povjernstva našao se i gradonačelnik Velike Gorice i zastupnik HDZ-a Barišić protiv kojeg je pokrenut postupak zbog moguće nedopuštenog dara u kojem će se utvrđivati tko mu je pokrio troškove puta i smještaja na utakmicu između mađarske i hrvatske reprezentacije, o čemu se HNS nije očitovao.

Gradonačelnik Novske Marin Piletić kažnjen je s 2000 kuna zbog nesklada u imovinskoj kartici s obzirom na to da nije prijavio promjene u primanjima supruge dok je bila na porodiljnom dopusti, ali ni primitak od 500 kuna za predavanje od Hrvatskog državnog savjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piletić se pred Povjerenstvom očitovao kako je vezano za suprugu, u karticu unio sve dostupne podatke, a priznao je da je jednokratnu naknadu za predavanje zaboravio unijeti.

Zbog nesklada u imovinskoj kartici sa 3000 kuna kažnjen je načelnik Otoka Dušan Đula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo