SJEDNICA POVJERENSTVA / Povjerenstvo predložilo kaznu za Omejec: zbog neprijavljenog bonusa pokrenuli postupak protiv Martine Dalić

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Postupak protiv Jasne Omejec pokrenut je jer je primala naknadu plaće šest mjeseci nakon prestanka dužnosti

8.9.2017.
10:40
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je donijelo odluku o slučajevima Miroslava Šeparovića, Davorina Mlakara i Jasne Omejec. Povjerenstvo odlučuje o predmetu dužnosnice Jasne Omejec, bivše predsjednice suda Republike Hrvatske, koja je anonimno prijavljena zbog sumnje da je koristila svoj položaj i oštetila državni proračun.

Postupak protiv nje pokrenut je jer je primala naknadu plaće šest mjeseci nakon prestanka dužnosti. Omejec je iskoristila mogućnost "6 + 6", dakle šest mjeseci pune plaće, a nakon toga šest mjeseca pola plaće, a čekalo ju je radno mjesto na Pravnom fakultetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo je zbog toga predložilo da se Omejec obustavi dio mjesečne plaće u iznosu od 5 tisuća kuna. "U slučaju kada se dužnosnik opredijeli na povratak kod prethodnog poslodavca, ima pravo na isplatu plaće nakon prestanka obnašanja dužnost, ali samo u iznosu dvije plaće. 

Utvrđeno je da je Omejec ostvarivala naknadu plaće u razdoblju od 6 mjeseci nakon prestanka obnašanja dužnosti. Predlažemo stoga da se obustavi isplata dijela neto plaće u iznosu od 5.000 kuna", rekla je Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, povjerenstvo je nakon rasprave zaključilo da sankcija neće biti zbog proteka više od 12 mjeseci, ali će se predmet proslijediti DORH na daljnje postupanje.

Povjerenstvo će odlučivati i o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića koji je prijavljen jer je njegova supruga putem odvjetničkog društva pruža odvjetničke tijelima javne vlasti nakon što je Šeparović na nju prenio upravljačka prave, kao i u predmetu dužnosnika Davorina Mlakara, suca ustavnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo je pokrenulo i postupak protiv potpredsjednice Vlade Martine Dalić u kojem će se utvrditi je li ona bila u sukobu interesa, jer u imovinskoj kartici nije prijavila bonus od 168 tisuća kuna koji je njezin suprug dobio u Ini 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo