Obnašao dvije funkcije / Povjerenstvo za sukob interesa pokreće postupak protiv Pupovca zbog primanja dviju naknada

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pupovac je povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa

22.5.2020.
15:34
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je u petak odluku da će pokrenuti postupak protiv saborskog zastupnika Milorada Pupovca jer je za obnašanje dviju javnih funkcija primio dvije naknade.

Povjerenstvo je u redovitoj provjeri utvrdilo da je saborski zastupnik srpske nacionalne manjine Milorad Pupovac član i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obanašanje te dvije javne funkcije nije sporno, no Pupovac je povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa jer je za drugu funkciju, kao član Vijeća, primao naknadu iako nije smio.

Povjerenstvo je također utvrdilo da predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Frane Barbarić obnaša i dužnost vijećnika gradske četvrti Novi Zagreb te prima plaću i naknadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne pokreće se postupak protiv Divjak, Mikulića i Pavića

Povjerenstvo je prije toga objavilo mišljenje u kojem se navelo da Barbarić prilikom stupanja na dužnost predsjednika Uprave HEP-a mora odstupiti s mjesta vijećnika gradske četvrti, no to se nije dogodilo te je Barbarić i dalje primao plaću i naknadu.

{"RELATED":/3809491}

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučeno je da će protiv Barbarića pokrenuti postupak zbog kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer je obnašao dužnost predsjednika Uprave HEP-a i vijećnika gradske četvrti Novi Zagreb te jer je cijelo vrijeme, i nakon mišljenja Povjerenstva, primao plaću i naknadu za te dvije funkcije.

Povjerenstvo je također odlučilo da se ne pokreće postupak protiv ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, ministra regionalnog razvoja Marka Pavića te glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike