zbog dana državnosti / Povratnici se obrušili na predsjednika: 'Ne poštuje zakone, branitelje, vlastitu državu ni Ustav'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

ZPH je dodao da je predsjednik Milanović rekao i jednu istinu - da se "pogrešnima sudilo za zločine u Osijeku"

31.5.2020.
16:57
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Zajednica povratnika Hrvatske (ZPH) ocijenila je u nedjelju da su izjave predsjednika Zorana Milanovića u povodu Dana državnosti "još jedan ispad u nizu kojim pokazuje da ne poštuje hrvatske zakone, branitelje, vlastitu državu pa ni Ustav države čiji je predsjednik".

U priopćenju za javnost ZPH ističe da ih to nije iznenadilo te da se "ništa drugo ne može očekivati od čovjeka koji je ocijenio da je Hrvatska slučajna država, koji je izazvao ispad u Okučanima i koji poziva građane da ne izađu na izbore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je valjda svakome postalo jasno da je pomirljivi ton u kampanji za izbor predsjednika Hrvatske bila gluma i notorna laž“, navodi se.

ZPH je dodao da je predsjednik Milanović rekao i jednu istinu - da se "pogrešnima sudilo za zločine u Osijeku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Sudilo se braniteljima i domoljubima, a nikada se nije sudilo Bori Ivanoviću koji je naredio granatiranje Osijeka iz vojarni i s poligona C, nije se sudilo ni drugim zločincima koji su naredili razaranje grada: Dušanu Lončaru, Budimiru Popadiću, Iliji Dakiću, Milomiru Milosavljeviću i drugima", naveo je ZPH.

Nije se, stoji dalje, "sudilo ni najgorim baranjskim zločincima Zoranu Vukšiću zvanom Žućo Poštar ni Željku Milovanoviću Gavri koji je slobodno hodao po Hrvatskoj sve dok nije postavio eksploziv u srcu Zagreba kojim je ubijen Ivo Pukanić.  Doduše, Gavro je suđen u Beogradu gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 22 mjeseca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, gospodine predsjedniče, u pravu ste - sudilo se pogrešnima“, istaknula je na kraju priopćenja Zajednica povratnika Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo