šumski požari / Požar kod Velikog Šibenika uočio Air Tractor, jedan vatrogasac lakše ozlijeđen

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tijekom intervencije vatrogasac iz DVD Vrgorac zadobio je lakšu ozljedu dlana, porezotinu, prilikom pada

10.8.2021.
10:01
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nastavlja se razdoblje vremenskih uvjeta koji pogoduju izbijanju šumskih požara, zbog čega vatrogasci bilježe veći broj intervencija, a jedan od požara, u kojem je lakše ozlijeđen vatrogasac, uočio je Air Tractor kod Velikog Šibenika na protupožarnom izviđanju.

Požar koji je uočio pilot Air Tractora u ponedjeljak u 14,51 sati bio je na otvorenom prostoru na području Vrgorca - Zavojane, vrh Veliki Šibenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na intervenciji su sudjelovala ukupno 23 vatrogasca sa šest vatrogasnih vozila iz DVD-a Vrgorac, Zagvozd, Lovreć i Imotski te tri zrakoplova Air Tractora i jedan kanader. Tijekom intervencije vatrogasac iz DVD Vrgorac zadobio je lakšu ozljedu dlana, porezotinu, prilikom pada.

Požarom je zahvaćena makija i borova šuma na površini od sedam hektara. Požar je lokaliziran u 19,25 sati, a organizirano je dežurstvo na požarištu tijekom noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski vatrogasni operativni centar Šibenik u ponedjeljak je primio dojavo o požaru na području Unešić - Mirlović Zagora, predio Maleši. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i smeće na divljem deponiju na površini od šest hektara.

U gašenju požara sudjelovalo je 17 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Drniš, VZ Šibensko-kninske županije, DVD-a Unešić i Drniš te dva zrakoplova Canadair. Požar je lokaliziran u 17,23 sati, a ugašen u 21,20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenski vatrogasci su također primili dojavu o požaru na području Zatona – Raslina, predio Dragaćin. Opožarena je trava i nisko raslinje na površini od oko 1,4 hektara. U gašenju požara sudjelovala su 22 vatrogasca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, VZ Šibensko-kninske županije, DVD-a Vodice, Šibenik, Zaton i Zablaće te tri kanadera. Požar je lokaliziran u 20,17 sati, a ugašen u 21,04 sati.

Ugašeni požari kod granice sa Bosnom i Hercegovinom

Požar na području Trnovice u blizini granice sa Bosnom i Hercegovineom za koji je JVP Dubrovačko Primorje primilo dojavu 4. kolovoza, ugašen je u ponedjeljak, 9. kolovoza u 20 sati. Procijenjena opožarena površina u Hrvatskoj je oko 1700 hektara većinom trave i niskog raslinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar na području Glušci za koji je JVP Metković primio dojavu 8. kolovoza, ugašen je dana 9. kolovoza u 7 sati. Opožareno je oko tri hektara trave, niskog raslinja i borovine.

iz Hrvatske vatrogasne zajednice i dalje upozoravaju građane na zabranu paljenja bilo kakve vatre na otvorenom i pozivaju građane da, ako primijete dim ili požar, odmah nazovu vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo