Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TURNEJA PO ŠKOLAMA

Poziva ih da napuste nastavu: pogledajte prepisku Pernara s učenicima zagrebačke gimnazije

Pernar društvene mreže koristi kao poligon za širenje svojih teza i stavova, a na njegovom Facebooku je već par dana u opticaju prepiska njega i učenika

Image
Vijesti.hr/ 31.1.2017. u 11:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ivan Pernar je u posljednjih tjedan dana posjećivao mnoge zagrebačke škole, zbog čega je zaradio tri prijave u kojima se navodi da je zastupnik Živog zida kršio zakone, neovlašteno ulazio u škole i fotografirao se s maloljetnicima te ih je potom objavio na Facebooku.

Prijave istražuje Državno odvjetništvo, a pravobraniteljica Ivana Milas Klarić je još u petak pozvala na zaštitu škola od političkog iskorištavanja djece. Ipak, Pernar od svoje turneje po školama nije odustao te je putem svog Facebooka krenuo u žestok obračun s pravobraniteljicom objavljivanjem fotografija drugih političara s djecom.

Pernar društvene mreže koristi kao poligon za širenje svojih teza i stavova, a na njegovom Facebooku je već par dana u opticaju prepiska zastupnika Živog zida i učenika zagrebačke VII. gimnazije. Naime, u prepisci se može vidjeti kako Pernar poziva učenika da napusti sat kako bi se fotografirao s njim.

Image
Foto: Facebook
Image
Facebook

Na prepisku je reagirala i pravobraniteljica Milas Klarić, koja je za Jutarnji list rekla kako je prepiska zabrinjavajuća te "da saborski zastupnik Pernar i dalje poziva učenike na neprimjereno ponašanje, pri čemu je potpuno ravnodušan prema tome što bi učenici zbog toga mogli biti sankcionirani". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Sada je vjerojatno shvatio da ne može ulaziti u škole, ali, kao što vidimo, ne odustaje od želje za iskorištavanjem djece za samopromociju i još se time i ponosi. Njemu uopće nije važno što će poslije biti s tom djecom", rekla je Milas Klarić.

Ravnateljica VII. gimnazije Ivka Nevistić, rekla je za Jutarnji kako nije upoznata s Peranrovim nagovaranjem učenika da napusti sat, a bivša ravnateljica škole je zgrožena Pernarovim ponašanjem i smatra da bi mu trebalo uzeti imunitet.

Upravo se čita

Pernar svojim osebujnim ponašanjem prvilači pažnju od prvog dana u Sabornici, a sličnu tvrdnju je za Večernji list konstantirala i psihologinja Mirjana Nazor koja smatra da takvog zastupnika još nismo imali.

"On je pomalo ekshibicionist ili, da upotrijebim blažu riječ, zabavljač. Uživa u pažnji koju dobiva u javnosti i stalno smišlja nove dogodovštine i akcije jer mu je najbitnije biti u središtu pozornosti, pa koliko košta da košta. Po svojim reakcijama je jedinstven", komentirala je Nazor koja ujedno smatra da je kod Pernara prisutan svojevrsni egoizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ravnatelj Klinike za psihijatrijske bolesti Vrapče Vlado Jukić rekao je kako Pernarovo ponašanje može komentirati samo iz perspektive građanina. "Kao građanin koji to promatra mogu upotrijebiti riječ narcizam. Čini mi se da Pernar ima potrebu zadovoljavati svoje narcisoidne potrebe. Očito se ponaša nesukladno i vremenu, i prostoru i očekivanom ponašanju.

On to radi namjerno. On to ne radi zato što ne zna da su običaji drukčiji, ali tako želi dobiti određeni publicitet. To ne mora biti opasno, no može biti nezgodno", smatra Jukić. Ravnatelj Klinike za psihijatrijske bolesti u konačnici smatra kako će javnost Pernara zbog njegovog ponašanja početi ignorirati, dok psihologinja Nazor tvrdi da bi Pernar mogao biti loš uzoru mladima.

Vijesti.hr/ 31.1.2017. u 11:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba