i sama preboljela / Poznata virologinja: 'Ako se budemo ponašali kao u Indiji, imat ćemo Indiju u Europi. Koronavirus će sam nestati, ali ...'

Image
Foto: RTL

Korona u jednom trenutku neće moći naći svoj supstrat i morat će oslabjeti, poručila je

28.4.2021.
15:15
RTL
VOYO logo

Dr. Ana Gligić, svjetski poznata beogradska virologinja koja je 1972. godine bila na čelu tima koji je uspio izolirati virus velikih boginja ispričaja je vlastita iskustva u borbi s koronavirusom koji je 'pokupila' iako se cijepila kineskim cjepivom.

Smatra da će koronavirus nestati sam od sebe, ali samo ako mu to mi dopustimo.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli životni vijek radila sam s najopasnijim virusima i nisam se nikad zarazila,  ovaj put i uz cijepljenje, virus me pokosio. To nam samo potvrđuje koliko je snažan i probitačan; ispričala je znanstvenica za Slobodnu Dalmaciju.

Izvukla sam živu glavu zahvaljujući cijepljenju koje je povećalo moja antitijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Ana Gligić /

Legendarna srpska epidemiologinja za Direkt: 'Cjepivo nije kraj korone, a Hrvatskoj sad sezona dolazi na naplatu'

Image
Ana Gligić /

Legendarna srpska epidemiologinja za Direkt: 'Cjepivo nije kraj korone, a Hrvatskoj sad sezona dolazi na naplatu'

 Indiji, ali ne samo tamo, naglašava naša sugovornica, apsolutno je izgubljena kontrola nad virusom: "To je strašno što se tamo događa. Ali to je rezultat takvog stila života koji je bogomdan za brzo prenošenje virusa i za njegovo mutiranje jer su kontakti ogromni".

"Korona u jednom trenutku neće moći naći svoj supstrat i morat će oslabjeti. Ako je nestala ebola, koja je bila daleko smrtonosnija nestat će i ova pošast. Pojedinačnih slučajeva svakako će biti, virus će ostati u prirodi, ali ne u ovom obliku da može izazvati pandemiju", priča. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On se prilagođava čovjeku, koji zapravo nije njegov 'prijatelj', odnosno nije najbolja podloga na kojoj se on može održati. Mutacijom je sebi omogućio naglo prenošenje i održavanje na čovjeku, a mi smo mu to, svojim brojnim kontaktima omogućili. Mutirani virus će zaustaviti svoju aktivnost kad se ne bude mogao dalje širiti, prvenstveno će u tome pomoći cijepljene i zato je procjepljivanje stanovništva izuzetno, izuzetno važno. Nikakvi koncerti ni masovna okupljanja na stadionima i drugdje ne smiju se dopustiti dok se ne procijepimo jer ćemo se naći u kaosu kakav je trenutno u Indiji", zaključuje dr. Gligić za Slobodnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo