POTVRĐENO NA KONFERENCIJI / Poznato prvo sigurno ime Milanovićeve Vlade

Image
Foto: PIXSELL

SDP-ovka Milanka Opačić na konferenciji za novinare u Karlovcu predstavljena je kao buduća potpredsjednica Vlade RH.

6.12.2011.
17:58
PIXSELL
VOYO logo

Prvi potez nove vlade poslije Nove godine bit će donošenje novoga, bitno drukčijeg državnog proračuna i seta zakona za rasterećenje gospodarstva od parafiskalnih nameta, zbog čega će ubuduće u Hrvatskoj biti mnogo lakše investirati, rekla je u utorak u SDP-u u Karlovcu MilankaOpačić, koja je na konferenciji za novinare predstavljena kao buduća potpredsjednica Vlade RH.

Ona je odgovorila na mnoga novinarska pitanja, među kojima i o tome "postoji li plan da se ukine Karamarkov natječaj".

"Ranko Ostojić je vrlo jasno rekao da će izmijeniti Zakon o policiji jer naprosto nije moguće proglasiti profesionalcima ljude koji su dvije godine po političkom diktatu pisali kaznene prijave protiv SDP-ovaca", rekla je Opačić i istaknula da u vladi Kukuriku koalicije "neće biti pisanja prijava i progona ljudi po političkoj liniji".

Na pitanje hoće li se povećavati porez na dodanu vrijednost, odgovorila je da to još ne može reći jer tek slijedi revizija stanja po ministarstvima. Po njezinim riječima, Kukuriku koalicija spremna je preuzeti vlast, ima pripremljene neke modele, ali još nema temeljne parametre. U Velikoj Britaniji, istaknula Opačić, šest mjeseci prije izbora oporbene stranke imaju pravo ući u ministarstva i dobiti sve relevantne informacije pa od prvog dana mogu krenuti s vrlo konkretnim zakonima. Mi sa svim našim mehanizmima u Hrvatskoj niti jednu relevantnu informaciju nismo mogli dobiti pa nam treba da uđemo u ministarstva da vidimo stanje, gdje su moguće uštede, dodala je.

Na primjer, znamo da je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi dobilo kredit Svjetske banke za informatizaciju svog sustava, a sredstva su navodno utrošena nenamjenski, rekla je i dodala kako treba vidjeti u kojoj je to fazi jer se, ustvrdila je, samo kroz informatiziran sustav povezan s Poreznom upravom, preko OIB-a, može zavesti red da pomoć dobivaju samo oni koji je i trebaju.

Također je rekla kako je ministar regionalnog razvitka Božidar Pankretić od rujna obilazio teren, dijelio novac i ugovarao poslove s jedinicama lokalne samouprave, a ni za jedan ugovor sklopljen od rujna tim jedinicama nije isplaćena ni lipa. To znači da obveze ostaju nama, dodala je Milanka Opačić.

Što je moguće više proračunskog novca će se preko Hrvatske banke za obnovu i razvitak staviti na raspolaganje hrvatskim gospodarstvenicima jer sa zaduživanjem po sadašnjim kamatama poslovnih kredita oni ne mogu razvijati svoje poduzetništvo i to će biti jedna od najvećih promjena u proračunu, kazala je.

Osim Milanke Opačić, biračima su na povjerenju na izborima zahvalili i Damir Mateljan i JosipBenčić, budući saborski zastupnici SDP-a, te HNS-ov kandidat na listi Branko Mohorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo