ravnateljica za RTL / Pozornica, filmsko platno, sjedala: Sve je spremno za početak Pula Film Festivala

Sve je spremno za 69. pulski filmski festival! Poznati redatelji, glumci i ljubitelji filma na jednom mjestu, najljepšem kinu na otvorenom. Gledat će se samo pomno odabrani domaći i strani filmovi, a očekuje se više od 20 tisuća gostiju.

16.7.2022.
21:31
VOYO logo

Pozornica, filmsko platno, sjedala. Sve je na svom mjestu. Arena je spremna ugostiti ljubitelje filma.

Festival otvara "Šesti autobus" - drama o odrastanju u kontekstu jednog od najtežih sukoba na europskom tlu od Drugog svjetskog rata, bitke za Vukovar!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna priča koja se vuče još od, dal' je na Ovčari došlo pet autobusa, dal' je došlo šest autobusa... Šesti autobus je navodno nestao s Ovčare, a ovaj filmu koji je prikazan je stvaran autobus", govori Eduard Galić, redatelj filma.

Film temeljen na istinitoj priči snimao se tri godine. "Priča je sama po sebi, pogotovo zato što je temeljena na istinitim događajima, izuzetno teška", kazuje glumac Marko Petrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio pokušaj da se teška ratna priča pretoči u nešto što bi bilo zanimljivo i mlađima, kaže Dominik Galić, producent i scenarist.

Glumci vole festivale, ali ovaj pod zvijezdama se uvijek posebno ističe. "PFF je jedan od naših najbitnijih i najvećih festivala s najvećom tradicijom i biti dijelom tog festivala biti dijelom selekcije da je naš film dijelom te selekcije je divno", objašnjava Petrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'PUNIM PLUĆIMA' /

Svjetska premijera prvijenca poznatog redatelja spotova: Pogledajte trailer uoči Pula film festivala

Image
'PUNIM PLUĆIMA' /

Svjetska premijera prvijenca poznatog redatelja spotova: Pogledajte trailer uoči Pula film festivala

U utrci za prestižnu nagradu Zlatna Arena ove godine natječe se deset domaćih filmova.

"Arena je najatraktivnija lokacija i trebamo voditi računa da imamo premijere hrvatskih filmova u Areni a istovremeno i da taj program bude posložen da ga može odgledati tri tisuće ljudi", prepričava umjetnički direktor festivala, Pavo Marinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz osam dana prikazivanje filmova odvijat će se na šest lokacija, a sve je spremno za početak Festivala. Prvi su stigli gosti koji najviše vole filmove i koji planiraju prvi zauzeti mjesta. Atmosfera je odlična - a nije to samo ispred Arene već i u cijelom gradu koji živi ovaj filmski festival.

Ove godine ima i noviteta! Naime, otvorenje nije samo u Areni, već se događa na više lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Arena služi kao predvodnik spektakularnog festivala i prije svega projekcija hrvatskog filma, no već dugi niz godina uvodimo nove lokacije", objašnjava Tanja Miličić, ravnateljica Pula Film Festivala.

Imali su ih i prije, no ne u isto vrijeme kada i u Areni. "Ove godine imamo paralelno s Arenom i Kaštel gdje će gdje će se odvijati međunarodni program, Umbrellu na plaži Verudeli gdje će se gledati filmovi s ležaljka što je posebno namijenjeno mladima... Također idemo i na otok Brijuni gdje ćemo imati nekoliko ekskluzivnih projekcija kao i nekoliko zanimljivih filmova iz međunarodnih programa i jedan klasik", kaže Miličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ni to nije sve! "Što se tiče večernjeg termina ove godine otišli smo izvan granica Pule - u Poreč i Rovinj gdje ćemo ove godine imati po tri projekcije u svakome gradu hrvatskog filma", govori ravnateljica.

Pa će tako svi oni građani Istre i svi turisti koji žele pogledati filmove s Pulskog filmskog festivala mogu to učiniti i izvan Pule. "Nadamo se da ćemo u budućnosti imati još bolju suradnju i da ćemo imati svaku večer u tim gradovima dodatne projekcije", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo