Slutnje nije bilo / Praljkova odvjetnica: 'On je častan, ne bi mogao živjeti s presudom ratnog zločinca i da iz sudnice izlazi s lisicama'

Image
Foto: RTL Danas

'Njega nitko nije ubio, on se sam ubio. Ja jesam tužna, ali njegov čin poštujem i razumijem', rekla je Praljkova odvjetnica Nika Pinter

30.11.2017.
14:32
RTL Danas
VOYO logo

SlobodanaPraljka nitko nije ubio, nego si je sam presudio jer je častan čovjek koji nije mogao živjeti s presudom ratnog zločinca, izjavila je Praljkova odvjetnica NikaPinter.

"Njega nitko nije ubio, on se sam ubio. Ja jesam tužna, ali njegov čin poštujem i razumijem", rekla je Pinter Hini na letu iz Amsterdama u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da u njihovim razgovorima uoči presude Praljak nije ničim dao naslutiti da će izvršiti samoubojstvo, ali je znala da će potvrdu presude i kazne zatvora od 20 godina teško primiti.

"Nije mi palo na pamet da bi mogao nešto takvo učiniti. Iako, ja to potpuno razumijem, jer je on častan čovjek i ne bi mogao živjeti s presudom ratnog zločinca i da iz sudnice izlazi s lisicama", istaknula je Pinter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši načelnik glavnog stožera HVO-a general SlobodanPraljak u srijedu je u haškoj sudnici nakon što mu je potvrđena osuđujuća presuda i kazna zatvora od 20 godina za zločine počinjene na području Herceg-Bosne popio otrov uz riječi: "Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu". Ubrzo nakon toga preminuo je u haškoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo