na rtl.hr / Medved čestitao Plenkoviću na rođenju sina: 'Želimo im od srca sve najbolje, našem Andreju i Ani i novom članu Ivanu Plenkoviću'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u srijedu je treći put postao otac

31.3.2022.
11:00
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U uvodnom dijelu sjednice Vlade premijer Andrej Plenković prisjetio se obljetnice smrti redarstvenika Josipa Jovića na Plitvicama i "krvavog Uskrsa".

"To je prigoda da se još jednom prisjetimo i zahvalimo svim hrvatskim braniteljima, vojnicima, policajcima, svima koji su dali život za slobodu", rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na paket mjera za smanjivanje udara rasta cijena energenata na građane i gospodarstvo koji stupa na snagu u petak. 

"Uslijed rata na Ukrajinu te posljedično rasta cijena energenata, želimo našim mjerama vrijednima skoro 5 milijardi kuna ublažiti udar na građane i gospodrstvo", rekao je premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da se vodilo računa o onima koji su najugroženiji i koji žive na rubu siromaštva i koji će dobiti vaučere ne samo za struju nego sada i za plin. Podsjetio je na poseban program za poljoprivrednike, ribare, potpore jednokratne umirovljenicima...

"Mislim da smo uspjeli u najvećoj mogućoj mjeri da se u situaciji pred nama taj udar osjeti što manje", poručio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podjsetio je na smanjenje trošarina i ograničenje marži na naftne derivate. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o raspravi o BiH koja je održana u Bruxellesu na sjednici Europskog vijeća prošlog tjedna. 

"Poručujem našim prijateljima u BiH: sve inicijative koje Hrvatska radi su dobrosusjedske, u interesu obnove i savezništva Bošnjaka i Hrvata u BiH. Zato smo i donijeli na Vijeću EU zaključak o BiH. To je vrlo bitan politički signal. Pozivam sve iz BiH da tu važnu poruku iz Europskog vijeća dobro iskoriste", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitka premijeru i supruzi na prinovi

Ministar Tomo Medved čestitao je u ime cijele Vlade premijeru Plenkoviću i supruzi Ani na tome što su sinoć postali roditelji treći put. 

"Želimo im od srca sve najbolje, našem Andreju i Ani i cijeloj obitelji, a posebno novopridošlom članu obitelji, Ivanu Plenkoviću", rekao je Medved. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković mu je zahvalio na lijepim željama. 

2875 novih slučajeva koronavirusa

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno pozitivnih 1767 PCR i 1108 brzih antigenskih testova, izvijestio je ministar Vili Beroš. Pad je to broja zaraženih od 11,6 posto u odnosu na prošli četvrtak. Na bolničkom liječenju je 651 osoba, od kojih je 37 na respiratoru.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Covid je i dalje prisutan, brojevi zaraženih rastu diljem Europe iako je procijepljenost u EU dobra. Međutim, veliki priljev stanvništva iz Ukrajine i niska procijepljenost u susjednim zemljama Europske unije pozivaju na oprez. ECDC ističe da incidencija bolesti u EU raste, očekuje se porast hospitalizacija ali i porast smrtnih slučajeva", rekao je beroš. 

Deltakron za sada ne predstavlja opasnost u Hrvatskoj, ali je zaraznija podvarijanta omikrona prisutna u 43 posto uzoraka, rekao je ministar Beroš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je građane da se cijepe dodatnom booster dozom, a po potrebi i 4. dozom za one koji su imunokompromitirani. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo