Međunarodni dan djece / One svoj posao ne rade, već ga žive: RTL odnosi priču o tri posebne žene koje se neumorno bore za prava djece

Ponos i sreća skriveni su ispod maski triju dama čiji predan rad jasno pokazuje da su im djeca na prvom mjestu

20.11.2020.
20:48
VOYO logo

Međunarodni je dan djece - a ove godine poseban za Jadran i sjever Hrvatske koji se mogu pohvaliti najvećim demografskim rastom.

Evo i još jedne zanimljivosti Državnog zavoda za statistiku: 2019. rođeno je 36.135 djece, a među njima najviše s imenima Mia i Luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sada priča o tri posebne žene koje su se istaknule svojim angažmanom i predanošću u radu s djecom.

Ponos i sreća skriveni su ispod maski triju dama čiji predan rad jasno pokazuje da su im djeca na prvom mjestu. A nagrade za promicanje prava djece dodatan su pokazatelj da čine pravu stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
rtl pomaže djeci /

Aparat im je prijeko potreban da bi preživjeli! Pomozimo da malena srca kucaju jer naša su srca velika

Image
rtl pomaže djeci /

Aparat im je prijeko potreban da bi preživjeli! Pomozimo da malena srca kucaju jer naša su srca velika

"Do sada sam se uvijek nekako skrivala iza mentorstva i moji učenici su dobivali nagrade, a ovo je baš prvi put da je moja osobna nagrada i zato je baš poseban osjećaj i jako sam zadovoljna i ponosna", rekla je Ivana Medić, učiteljica u OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima.

Dok se Ivana istaknula borbom za rodnu ravnopravnost, Martina se usmjerila na probleme s ponašanjem djece i njihovo mentalno zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo zapravo veći dio veljače, ožujka i travnja proveli u jednom lockdownu, znači djeca su bila zatvorena u domu. Morali smo posvetiti pažnju svakom djetetu još više, još više se individualno usmjeriti da njihovo mentalno zdravlje ne bi trpjelo ne samo od toga straha da ne dobiju COVID-a, nego da se suočavaju s time da su zatvoreni", izjavila je Martina Brajdić Manojlović, ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Karlovac.

Nagrada za životno djelo pripala je umirovljenoj profesorici, jednoj od najzaslužnijih osoba za stjecanje statusa Zaboka - grada prijatelja djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo dječje gradsko vijeće, imamo našu dječju gradonačelnicu i vjerujte mi, naša djeca znaju kakav grad žele, u kakvom bi gradu željeli živjeti, pa tako djeca znaju u kakvoj bi zapravo državi htjeli živjeti i kako bi se htjeli školovati", poručila je Sonja Borovčak, dopredsjednica Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske.

A uz napore da se smanje nasilje, siromaštvo i socijalna isključenost djece, mInistar Aladrović kaže kako je pokrenuta i inicijativa o uvođenju besplatnog obroka za školarce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ideja prema kojoj stremimo i sigurno ćemo učiniti sve da idemo u tom smjeru, dakle, da rasteretimo obitelj, da rasteretimo roditelje, a i s druge strane da omogućimo bolja prava i viši standard na neki način našoj djeci", rekao je Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sve tri dobitnice slažu se da svoj posao ne rade, već da ga žive te jasno poručuju - najviše pomažemo djeci ako slušamo jedni druge i gledamo u istom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo